svamp/valnötsspasta

åh va djag är sugen på John Chris coffee's (drottninggatan stockholm) pecannötskaka
love love love it
botten är liksom lit ehård. som..havre...o digestive-kex...och så ovanpå, nån sorts chokladkola-fudge..med pecannötter på
fick min mamma att vilja baka den också, men har hon gjort det än? nää?
vet att jag lade ut nåt pecannötskakerecept här för längesen...ska kolla upp det där
annars har jag ett tips på nåt gott jag lagade häromdagen..tyvärr har jag raderat bilden , men ni kan väl tänka er en vanlig krämig pasta...GOTT!

inte valnötsspasta på bilden, men en jättegod pesto-pasta från när jag var i florens!
valnöts/svamp-pasta!
sooo, koka upp vanlig färsk pasta, så mycket du vill ha
under tiden smörsteker du svamp (jag had eblandat, fjällskivling, kantareller o karljohan..tror jag)..smörstek somsakt, lite salt o peppar...när d eär färdiga, i med lite grovhackade valnötter...nån minut..om man vill kan man ha i lite vitt vin, ett par matskedar...låt det "koka" ett tag så alkoholen reduceras..
o sååå i med grädde...så mycket du nu vill ha (ja jag är dålig på mått)...mmmh låt det koka upp litegrann, så det tjocknar till sig (blir dte inte tjockt kan man ju alltid reda med lite mjöl)..
o så riv ner lite färsk parmesan-ost (INTE sån på burk plz) elle rnån annan god ost, men ja rekommenderar parmesan...smaka av..kanske lite mer salt?peppar?
finito!!!
(häll på lit ekörsbärstomater, gott gott gott!
oj vad hungrig jag blev nu
rabarberkräm
usch får dåligt samvete,
hade ju tänkt att lägga ner det här va.
men nae. ska man ha kvar bloggen eller ta bort den
låter den vara kvar, så man åtminstone kan läsa de gamla recepten. men fasen
i förra inlägget skrev jag om rabarberkräm så då måse jag väl bjussa på ett recept också.
det är ju så sjukt gott

bildkälla: kryddburken
hade ju tänkt att lägga ner det här va.
men nae. ska man ha kvar bloggen eller ta bort den
låter den vara kvar, så man åtminstone kan läsa de gamla recepten. men fasen
i förra inlägget skrev jag om rabarberkräm så då måse jag väl bjussa på ett recept också.
det är ju så sjukt gott

bildkälla: kryddburken
2-3 portioner
Du behöver:
- ca 250 g (2-3 stjälkar)
- 2 dl vatten
- ½ dl socker
- 1 ½ msk potatismjöl
Gör så här:
Skölj och skala rabarber. Skär i mindre bitar, ca 2 cm tjocka bitar.
Koka upp vatten och socker. Lägg i rabarber. Låt koka 4-5 min till rabarbern delar sig.
Blanda ut potatismjölet i lite vatten. Häll i en stråle ner i kastrullen samtidigt som du rör om. Låt krämen koka upp, när första bubblan kommer är den klar.
Servera med mjölk.
från recepten.se
nybakat o hemkokt
måste säga att nybakad kardemummasockerkaka & hemkokt rabarberkräm inte är så tokigt såhär runt lunchtid.
fisk-substitut
åh, stekt o panerad fjällskivlingshatt smakar som strömming!
dte ska jag äta imorrn
med potatismos o såååås. o lingonsylt. o inlagd gurka! GOTTTT!!!
love svamp..
dte ska jag äta imorrn
med potatismos o såååås. o lingonsylt. o inlagd gurka! GOTTTT!!!
love svamp..
barcelona
3 september flyttar jag till spanien. då ska jag äta gottgottgott
sangria o tapas hela tiden.
den här bloggen är nog död nu.
sangria o tapas hela tiden.
den här bloggen är nog död nu.
saker man ätit

asgod sallad med melon, quorn, senaps/honungs-dressing o mango chutney

pastasallad med mozzarella,pesto o tomat

ASGOD glass jag gjorde. blandade vaniljglass med speculoos-kakor, lite kardemumma,kanel o färsk ingefära!