svamp/valnötsspasta

åh va djag är sugen på John Chris coffee's (drottninggatan stockholm) pecannötskaka
love love love it
botten är liksom lit ehård. som..havre...o digestive-kex...och så ovanpå, nån sorts chokladkola-fudge..med pecannötter på
fick min mamma att vilja baka den också, men har hon gjort det än? nää?
vet att jag lade ut nåt pecannötskakerecept här för längesen...ska kolla upp det där
annars har jag ett tips på nåt gott jag lagade häromdagen..tyvärr har jag raderat bilden , men ni kan väl tänka er en vanlig krämig pasta...GOTT!

inte valnötsspasta på bilden, men en jättegod pesto-pasta från när jag var i florens!
valnöts/svamp-pasta!
sooo, koka upp vanlig färsk pasta, så mycket du vill ha
under tiden smörsteker du svamp (jag had eblandat, fjällskivling, kantareller o karljohan..tror jag)..smörstek somsakt, lite salt o peppar...när d eär färdiga, i med lite grovhackade valnötter...nån minut..om man vill kan man ha i lite vitt vin, ett par matskedar...låt det "koka" ett tag så alkoholen reduceras..
o sååå i med grädde...så mycket du nu vill ha (ja jag är dålig på mått)...mmmh låt det koka upp litegrann, så det tjocknar till sig (blir dte inte tjockt kan man ju alltid reda med lite mjöl)..
o så riv ner lite färsk parmesan-ost (INTE sån på burk plz) elle rnån annan god ost, men ja rekommenderar parmesan...smaka av..kanske lite mer salt?peppar?
finito!!!
(häll på lit ekörsbärstomater, gott gott gott!
oj vad hungrig jag blev nu
Kommentarer
Trackback