thaisoppa
är lite bakis o frusen o jäkligt sugen på potatissoppa, faktiskt.
synd att vi varken har purjolök, grönsaksbuljong eller peppar hemma. ingen stavmixer heller
men lite vatten, grädd/mjölk, potatis o salt får funka
meanwhile, så hittade jag ett grymt recept på alltommat.se
lite thai-version av potatissoppa
gjort om det lite, då jag bara publicerar vegetariska/veganska recept här
Ingredienser

synd att vi varken har purjolök, grönsaksbuljong eller peppar hemma. ingen stavmixer heller
men lite vatten, grädd/mjölk, potatis o salt får funka
meanwhile, så hittade jag ett grymt recept på alltommat.se
lite thai-version av potatissoppa
gjort om det lite, då jag bara publicerar vegetariska/veganska recept här
Potatissoppa med kokosmjölk, curry, ingefära och en gnutta kanel.
Ingredienser
4 portioner
750 g | potatis, folva |
1 st | gul lök |
2 st | vitlöksklyftor |
1 msk | olivolja |
1 krm | kanel |
0,5 tsk | mald koriander |
1 tsk | curry |
2 st | grönsaksbuljongtärningar |
8 dl | vatten |
2 dl | kokosmjölk |
1 tsk | färsk ingefära, riven |
1 msk | spansk peppar, finhackad |
1 tsk | salt |
Servering bröd, färsk koriander, spansk peppar |

Gör så här
1. Skala och skär potatis, lök och vitlök i mindre bitar. Fräs det i olja tillsammans med kanel, koriander och curry i en kastrull 2-3 min.
2. Smula ner buljongtärningar och späd med vatten. Låt det koka tills potatisen är mjuk, ca 15 min.
3. Mixa soppan och tillsätt kokosmjölk, ingefära, peppar och salt.
Låt soppan koka ytterligare 2-3 min.
4. Servera soppan med koriander och spansk peppar.
Kommentarer
Trackback