tapas!
ikväll kommer mimmi öve rpå lite tapas o sangria
hoppas verkligen dte är tillräckligt varmt på balkongen, men dte har inte vart så fint väder idag alltså.
dåligt.
var nere i affären fö ro handla lit eingredienser, då en tant ställer sig bredvid mig vid mejeri-kylarna.
hon tar upp en burk créme fraische o frågar mig:
"tror du katten äter det här?"
hahahah
såg henne senare gå runt o fråga fle rmänniskor om katterna åt jordgubbsyoghurt, ochcarte d'or-glass
stackars katter
tapas var det ja
lite inspiration:
SESAMBRÖD


Ingredienser
20 st
200 g färska champinjoner
2 vitlöksklyftor
smör
1 dl crème fraiche
paprika & chili
2 msk hackad persilja
1 dl Arla Köket riven ost gratäng
20 nachos
Gör så här
Sätt ugnen på 225°. Skiva champinjonerna. Skala och hacka vitlöken. Fräs allt i smör. Rör i crème fraiche och persilja. Lägg chipsen på bakplåtspapper på en plåt. Klicka på röran och strö över osten. Gratinera i övre delen av ugnen ca 5 min.

Ingredienser
4 port
3/4 kg stora färskpotatisar
1 msk smör
1 tsk salt, gärna gourmetsalt
2 dl créme fraiche paprika & chili
Gör så här
Borsta och dela potatisen i halvor. Koka den knappt mjuk i lättsaltat vatten. Låt den ånga av. Pensla snittytan med smör och krydda med salt. Grilla potatisen över glöden tills den fått färg. Servera med créme fraiche paprika & chili.
1 dl crème fraiche
50 g färskriven parmesanost
1 pressad vitlöksklyfta
1 tsk fransk senap
1 krm salt
3 st paprikor
Gör så här
Sätt ugnen på 200 grader. Blanda försiktigt ihop crème fraiche, ost, vitlök och senap. Skär paprikan i 8 delar. Lägg allt på bakplåtspapper på en plåt. Salta och bred på ostblandningen. Stek i mitten av ugnen tills paprikorna är mjuka 15-20 min. Tips: Grönsakerna och ostblandningen kan förberedas.
KOKOS O LIMEGLASS

hoppas verkligen dte är tillräckligt varmt på balkongen, men dte har inte vart så fint väder idag alltså.
dåligt.
var nere i affären fö ro handla lit eingredienser, då en tant ställer sig bredvid mig vid mejeri-kylarna.
hon tar upp en burk créme fraische o frågar mig:
"tror du katten äter det här?"
hahahah
såg henne senare gå runt o fråga fle rmänniskor om katterna åt jordgubbsyoghurt, ochcarte d'or-glass
stackars katter
tapas var det ja
lite inspiration:
SESAMBRÖD

Ingredienser
12 st
4 skivor vitt bröd
2 - 3 msk kryddat smör vitlök
2 msk sesamfrö
Gör så här
Sätt ugnen på grill. Bred smöret på bröden och strö över sesamfrö. Grilla i övre delen av ugnen tills bröden får färg. Ta ut och skär i långa bitar.
SVAMPNACHOS

Ingredienser
20 st
200 g färska champinjoner
2 vitlöksklyftor
smör
1 dl crème fraiche
paprika & chili
2 msk hackad persilja
1 dl Arla Köket riven ost gratäng
20 nachos
Gör så här
Sätt ugnen på 225°. Skiva champinjonerna. Skala och hacka vitlöken. Fräs allt i smör. Rör i crème fraiche och persilja. Lägg chipsen på bakplåtspapper på en plåt. Klicka på röran och strö över osten. Gratinera i övre delen av ugnen ca 5 min.
GRILLADE POTATISHALVOR MED CHILI

Ingredienser
4 port
3/4 kg stora färskpotatisar
1 msk smör
1 tsk salt, gärna gourmetsalt
2 dl créme fraiche paprika & chili
Gör så här
Borsta och dela potatisen i halvor. Koka den knappt mjuk i lättsaltat vatten. Låt den ånga av. Pensla snittytan med smör och krydda med salt. Grilla potatisen över glöden tills den fått färg. Servera med créme fraiche paprika & chili.
PARMESANGRATINETARDE PAPRIKABITAR
Ingredienser
1 dl crème fraiche
50 g färskriven parmesanost
1 pressad vitlöksklyfta
1 tsk fransk senap
1 krm salt
3 st paprikor
Gör så här
Sätt ugnen på 200 grader. Blanda försiktigt ihop crème fraiche, ost, vitlök och senap. Skär paprikan i 8 delar. Lägg allt på bakplåtspapper på en plåt. Salta och bred på ostblandningen. Stek i mitten av ugnen tills paprikorna är mjuka 15-20 min. Tips: Grönsakerna och ostblandningen kan förberedas.
KOKOS O LIMEGLASS

Ingredienser
6-8 port
2 äggulor
1 dl florsocker
rivet skal av 1 lime
1 1/2 dl kokosmjölk
3 dl vispgrädde
ev 2 msk rostad kokos
Gör så här
Rör ihop äggulor, florsocker, limeskal och kokosmjölk. Vispa grädden och rör ner den i äggsmeten. Häll i en form och täck med plastfolie. Frys i minst 4 tim. Stjälp upp glassen och strö ev över rostad kokos. Garnera gärna med exotiska frukter, t ex kiwi, färsk ananas, mango, papaya.
Kommentarer
Trackback