tapas!

ikväll kommer mimmi öve rpå lite tapas o sangria
hoppas verkligen dte är tillräckligt varmt på balkongen, men dte har inte vart så fint väder idag alltså.
dåligt.

var nere i affären fö ro handla lit eingredienser, då en tant ställer sig bredvid mig vid mejeri-kylarna.
hon tar upp en burk créme fraische o frågar mig:
"tror du katten äter det här?"
hahahah
såg henne senare gå runt o fråga fle rmänniskor om katterna åt jordgubbsyoghurt, ochcarte d'or-glass
stackars katter

tapas var det ja
lite inspiration:

SESAMBRÖD

Sesambröd


Ingredienser
12 st

4 skivor vitt bröd
2 - 3 msk kryddat smör vitlök
2 msk sesamfrö

Gör så här
Sätt ugnen på grill. Bred smöret på bröden och strö över sesamfrö. Grilla i övre delen av ugnen tills bröden får färg. Ta ut och skär i långa bitar.


SVAMPNACHOS

Svampnachos


Ingredienser
20 st

200 g färska champinjoner
2 vitlöksklyftor
smör
1 dl crème fraiche
paprika & chili
2 msk hackad persilja
1 dl Arla Köket riven ost gratäng
20 nachos

Gör så här
Sätt ugnen på 225°. Skiva champinjonerna. Skala och hacka vitlöken. Fräs allt i smör. Rör i crème fraiche och persilja. Lägg chipsen på bakplåtspapper på en plåt. Klicka på röran och strö över osten. Gratinera i övre delen av ugnen ca 5 min.

GRILLADE POTATISHALVOR MED CHILI

Grillade potatishalvor med chili


Ingredienser
4 port

3/4 kg stora färskpotatisar
1 msk smör
1 tsk salt, gärna gourmetsalt
2 dl créme fraiche paprika & chili

Gör så här
Borsta och dela potatisen i halvor. Koka den knappt mjuk i lättsaltat vatten. Låt den ånga av. Pensla snittytan med smör och krydda med salt. Grilla potatisen över glöden tills den fått färg. Servera med créme fraiche paprika & chili.

PARMESANGRATINETARDE PAPRIKABITAR

Parmesangratinerade paprikor 24 bitar


Ingredienser

24 bitar

1 dl crème fraiche
50 g färskriven parmesanost
1 pressad vitlöksklyfta
1 tsk fransk senap
1 krm salt
3 st paprikor

Gör så här
Sätt ugnen på 200 grader. Blanda försiktigt ihop crème fraiche, ost, vitlök och senap. Skär paprikan i 8 delar. Lägg allt på bakplåtspapper på en plåt. Salta och bred på ostblandningen. Stek i mitten av ugnen tills paprikorna är mjuka 15-20 min. Tips: Grönsakerna och ostblandningen kan förberedas.

KOKOS O LIMEGLASS

Kokos- och limeglass


Ingredienser
6-8 port

2 äggulor
1 dl florsocker
rivet skal av 1 lime
1 1/2 dl kokosmjölk
3 dl vispgrädde
ev 2 msk rostad kokos

Gör så här
Rör ihop äggulor, florsocker, limeskal och kokosmjölk. Vispa grädden och rör ner den i äggsmeten. Häll i en form och täck med plastfolie. Frys i minst 4 tim. Stjälp upp glassen och strö ev över rostad kokos. Garnera gärna med exotiska frukter, t ex kiwi, färsk ananas, mango, papaya.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0