spenatfyllda cannellonis

ouh, jag har ju missat totalt! dte är ju påsk snart
o inte har ja bloggat om nån vegetarisk påskmat heller! hah dåligt
förra året gjord emin mamma så hiimla god quorn..istället för kyclingen som de andra åt
men jag vet inte, jag är rätt ådlig på påsk annars.
påskmat o påskfirande liksom
ägg, godis o påskmust räcker väl?

kanske skriver nåt påskigare sen
just nu får ni cannelloni, för dte gör min käramor till mig nu
luktar gott!

fats hennes är fylla med tomater, squash & quorn..mmh


från hemmets journal

Det här behövs för ca 2 port:
  • 4 cannellonirör som inte behöver förkokas
  • Fyllning:
  • 100g djupfryst bladspenat
  • 100g extra lätt philadelphiaost (5%)
  • 1 krm muskotnöt
  • 1 ägg
  • salt, peppar
  • Bechamelsås:
  • 1 1/2 msk vetemjöl
  • 2 1/2 dl lättmjölk
  • salt, peppar
  • paprikapulver
  • 4 cocktailtomater
  • 1 msk nyriven parmesanost
  • Ugn: 200°
   Gör så här:
  • 1. Tina spenaten och krama ur det mesta av vätskan. Grovhacka bladen.
  • 2. Vispa lätt upp ägget och rör ner ägg och ost i spenaten. Rör till en tjock pasta. Smaka av med salt, peppar och muskotnöt.
  • 3. Vispa ut mjölet i mjölken i en kastrull. Låt det koka upp under omrörning och småkoka ca 3-5 minuter under fortsatt omrörning. Smaka av med salt, peppar och paprikapulver.
  • 4. Lägg lite sås i botten på två smorda eldfasta portionsformar. Fyll cannellonirören med spenaten och lägg dem ovanpå såsen. Halvera tomaterna och lägg dem bredvid rören. Fördela såsen över rören och strö nyriven parmesanost ovanpå.
  • 5. Grädda mitt i ugnen ca 30-35 minuter.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0