risotto med spenat & pinjenötter
it's cold around me
shit vad mycket gott vi har i kylen dåå!
massa squash, aubergin o MASSA champinjoner! o pasta! o halloumi! o fetaost! o avocado!
va fasne ska man göra av allt detta..we'll see, we'll see..
hittade detta på arla.se
risotto är ju guld. mmh
shit vad mycket gott vi har i kylen dåå!
massa squash, aubergin o MASSA champinjoner! o pasta! o halloumi! o fetaost! o avocado!
va fasne ska man göra av allt detta..we'll see, we'll see..
hittade detta på arla.se
risotto är ju guld. mmh

Ingredienser
4 port
1 gul lök
smör-&rapsolja, oliv
3 dl avorioris
8 dl varm grönsaksbuljong
2 krm salt
1 krm peppar
150 g färsk babyspenat
200 g smulad Apetina
50 g rostade pinjekärnor
Gör så här
Skala och hacka löken. Fräs den i smör-&rapsolja i en gryta. Tillsätt riset och rör om. Häll på buljongen i omgångar, ca 1 dl buljong i taget. Riset ska suga upp buljongen innan mer tillsätts. Rör då och då. Låt koka på svag värme 20-25 min. Krydda med salt och peppar. Blanda i spenat, smulad ost och pinjekärnor. Servera genast.
Tips! En äkta risotto ska vara krämig, absolut inte klibbig.
Kommentarer
Trackback