påskmiddag

jag hittade dte ultimata receptet! älskar aprikoser, älskar nötter, älskar mynta.
har ett paket quinoa hemma som jag fortfarande inte testat.
detta skull ejag iaf bjussa på om jag skulle ha påskmiddag. egentligen skulle dte serveras till lamm, men helt själv, eller med quorn funkar nog prima!

image101

Ouinoasallad med gurka, aprikos, nötter och mynta
4 portioner

2 dl quinoa

4 dl kraftig grönsaksbuljong

1 gurka, urkärnad finhackad

1 dl torkade aprikoser, hackade

0,5 dl hasselnötter, grovhackade

0,5 dl pumpakärnor

1 dl bladpersilja, grovt hackad

0,5 dl mynta, grovt hackad

Dressing

4 salladslökar, finhackade

3 msk olivolja

1 tsk honung

½ citron, saft + skal

0,5 tsk salt

2 krm svart peppar

Skölj quinoan i varmt vatten. Koka upp buljongen, lägg i quinoan

och låt koka under lock på svag värme 15 minuter. Tag av från

spisen, låt quionoan svälla i kastrullen i några minuter och häll

sedan av eventuellt överbliven buljong.

Blanda alla ingredienser till dressingen och låt den stå och dra

medan quinoan kokar.

Rör ner gurka, aprikoser, nötter, pumpakärnor, persilja och mynta

i quinoan. Tillsätt dressingen och blanda väl.




o så baklava på det. så jävla gott!

image102

Baklava

18-24 bitar

Ugn: 150°


½ paket fryst grekisk filodeg, 6 plattor,

ca 250 g


Sirap

6 dl socker

2,5 dl vatten

1 msk citronjuice

2 msk apelsinjuice

Fyllning

400 g pistagenötter, valnötter eller

mandel

1,5 dl socker

2 tsk rosenvatten

1,5 dl smör, smält




alla recept är ifrån coops påskbuffé-broschyr. nu ska jag äta cannelloni!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0