påskmiddag
jag hittade dte ultimata receptet! älskar aprikoser, älskar nötter, älskar mynta.
har ett paket quinoa hemma som jag fortfarande inte testat.
detta skull ejag iaf bjussa på om jag skulle ha påskmiddag. egentligen skulle dte serveras till lamm, men helt själv, eller med quorn funkar nog prima!

Ouinoasallad med gurka, aprikos, nötter och mynta
4 portioner
2 dl quinoa
4 dl kraftig grönsaksbuljong
1 gurka, urkärnad finhackad
1 dl torkade aprikoser, hackade
0,5 dl hasselnötter, grovhackade
0,5 dl pumpakärnor
1 dl bladpersilja, grovt hackad
0,5 dl mynta, grovt hackad
Dressing
4 salladslökar, finhackade
3 msk olivolja
1 tsk honung
½ citron, saft + skal
0,5 tsk salt
2 krm svart peppar
Skölj quinoan i varmt vatten. Koka upp buljongen, lägg i quinoan
och låt koka under lock på svag värme 15 minuter. Tag av från
spisen, låt quionoan svälla i kastrullen i några minuter och häll
sedan av eventuellt överbliven buljong.
Blanda alla ingredienser till dressingen och låt den stå och dra
medan quinoan kokar.
Rör ner gurka, aprikoser, nötter, pumpakärnor, persilja och mynta
i quinoan. Tillsätt dressingen och blanda väl.
o så baklava på det. så jävla gott!

Baklava
18-24 bitar
Ugn: 150°
½ paket fryst grekisk filodeg, 6 plattor,
ca 250 g
Sirap
6 dl socker
2,5 dl vatten
1 msk citronjuice
2 msk apelsinjuice
Fyllning
400 g pistagenötter, valnötter eller
mandel
1,5 dl socker
2 tsk rosenvatten
1,5 dl smör, smält
alla recept är ifrån coops påskbuffé-broschyr. nu ska jag äta cannelloni!