grönsaksris
oj här var dte längesen man var! haha
ni får ursäkta, men jag har haft så mycket annat roligt för mig
sytt massa kläder till modevisningarna vi ska ha
och igår var det monki-invigningsfest, det var grymt!
nästa vecka ska jag o en kompis flytt aihop för ett par veckor..vi vill ha tips på vad som är enkelt, billigt o gott att käka!
kan inte bara käka pasta varje dag, nu börjar vuxenlivet! ansvar!
detta var tydligne ett av arlas budgetrecept. haha

ni får ursäkta, men jag har haft så mycket annat roligt för mig
sytt massa kläder till modevisningarna vi ska ha
och igår var det monki-invigningsfest, det var grymt!
nästa vecka ska jag o en kompis flytt aihop för ett par veckor..vi vill ha tips på vad som är enkelt, billigt o gott att käka!
kan inte bara käka pasta varje dag, nu börjar vuxenlivet! ansvar!
detta var tydligne ett av arlas budgetrecept. haha

Ingredienser
4 port
2 1/2 dl jasminris
1 morot
1 rödlök
1 knippe salladslök,
ca 125 g
2 msk smör
1 pressad vitlöksklyfta
1 msk riven färsk ingefära
2 msk ostronsås
2 msk sweet chilisås
1-2 msk japansk soya
Sås:
2 dl matyoghurt
1 msk sweet chilisås
1 krm salt
Gör så här
Koka riset. Skala morot och lök. Skär i skivor och bitar. Strimla salladslök. Fräs alla grönsaker i smör i en stor stekpanna tillsammans med vitlök och ingefära. Rör i kokt ris och låt steka några minuter. Smaksätt med ostronsås, sweet chilisås och soya. Blanda yoghurt med sweet chilisås och salt. Servera riset med såsen.
Källa: Arlaköket nr 2 2000
Kommentarer
Trackback