grönsaksris

oj här var dte längesen man var! haha
ni får ursäkta, men jag har haft så mycket annat roligt för mig
sytt massa kläder till modevisningarna vi ska ha
och igår var det monki-invigningsfest, det var grymt!

nästa vecka ska jag o en kompis flytt aihop för ett par veckor..vi vill ha tips på vad som är enkelt, billigt o gott att käka!
kan inte bara käka pasta varje dag, nu börjar vuxenlivet! ansvar!

detta var tydligne ett av arlas budgetrecept. haha

 
Hett grönsaksris

Ingredienser
4 port

2 1/2 dl jasminris
1 morot
1 rödlök
1 knippe salladslök,
ca 125 g
2 msk smör
1 pressad vitlöksklyfta
1 msk riven färsk ingefära
2 msk ostronsås
2 msk sweet chilisås
1-2 msk japansk soya

Sås:
2 dl matyoghurt
1 msk sweet chilisås
1 krm salt

Gör så här
Koka riset. Skala morot och lök. Skär i skivor och bitar. Strimla salladslök. Fräs alla grönsaker i smör i en stor stekpanna tillsammans med vitlök och ingefära. Rör i kokt ris och låt steka några minuter. Smaksätt med ostronsås, sweet chilisås och soya. Blanda yoghurt med sweet chilisås och salt. Servera riset med såsen.

Källa: Arlaköket nr 2 2000


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0