enkelt olivbröd

måste baka ett par pajer till min studentmottagning på fredag
vore gött med hambakat bröd till men sånt orkar jag nog inte fixa
någon som vill baka?

Lätta olivbrödet 
Behöver varken knådas eller jäsa.
 


Ingredienser
1 st

5 dl vetemjöl, gärna fullkorn
1 tsk bikarbonat
3/4 tsk salt
1/2 dl vatten
3 dl Arla Köket ekologisk gräddfil
1 msk honung
1 dl svarta urkärnade oliver
2 tsk hackad färsk rosmarin
1/2 tsk flingsalt

Gör så här
Sätt ugnen på 200°. Blanda alla torra ingredienser i en bunke. Rör i vatten, gräddfil och honung. Klicka ner smeten i en smord avlång bakform, ca 1 1/2 liter. Tryck ner oliverna i brödet och strö över rosmarin och flingsalt. Grädda i nedre delen av ugnen ca 45 min. Stjälp upp limpan och låt den kallna. Tips! Grädda brödet portionsvis i 12 små smorda lerkrukor. Beräkna då tiden till ca 25 min.


Kommentarer
Postat av: Emma

Vad ärligt enkelt! Inte ens jäst behövde man. Jag har precis bakat en annan variant av olivbröd, från ica, men det kanske blir en sån här variant av oliverna som blev över:)


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0