france

inte mycket bloggat jag vet
på lördag åker jag till frankrike för att volontära lite
see you in august

studentpaj

igår tog jag studenten
mycket öl, shots, dans o fina presenter
här är pajerna jag bakade




paj!



studenten imorrn
igår kväll bakade jag pajer och shit vad jag ville äta upp dem!

gjorde en enkel pajdeg av 3 dl mjöl, 100 gram smör ( inte smält) lite salt o peppar o 2 msk kallt vatten
blanda, tryck ut i pajform o nagga lite med gaffel
förgrädda på 225 grader i ca 10 min

sen fyllde jag den ena med mozzarella, massa basilika o tomater

o den andra med vitlöksstekta champinjoner, tomater, svarta oliver (utan kärnor), paprika o fetaost

över pajen häller man sedan äggstanning (2 dl mellangrädde/vispgrädde, 2 ägg, lite kryddor (typ salt, peppar, timjan), o 2 dl riven ost
häll över det över pajen...o sprinkla över lite extra ost

in i ugnen på 225 grader i ca 20 min eller tills pajen är klar

götttt

jag gjorde alltså två pajer, men receptet ovan är för en paj!

enkelt olivbröd

måste baka ett par pajer till min studentmottagning på fredag
vore gött med hambakat bröd till men sånt orkar jag nog inte fixa
någon som vill baka?

Lätta olivbrödet 
Behöver varken knådas eller jäsa.
 


Ingredienser
1 st

5 dl vetemjöl, gärna fullkorn
1 tsk bikarbonat
3/4 tsk salt
1/2 dl vatten
3 dl Arla Köket ekologisk gräddfil
1 msk honung
1 dl svarta urkärnade oliver
2 tsk hackad färsk rosmarin
1/2 tsk flingsalt

Gör så här
Sätt ugnen på 200°. Blanda alla torra ingredienser i en bunke. Rör i vatten, gräddfil och honung. Klicka ner smeten i en smord avlång bakform, ca 1 1/2 liter. Tryck ner oliverna i brödet och strö över rosmarin och flingsalt. Grädda i nedre delen av ugnen ca 45 min. Stjälp upp limpan och låt den kallna. Tips! Grädda brödet portionsvis i 12 små smorda lerkrukor. Beräkna då tiden till ca 25 min.


bbq



mormor va rhär o grillade häromdagen
dte var gott och jag blev så sjutk mätt

grillade champinjoner i mitt hjärta. för evigt
 (förutom dte på bildne så åt jag quorn o grillade grönsaker)

woka

jaja lite saknar jag väl er då
fast ingen här verkarju sakna mig haha

här får ni nåt annat att läsa sålänge

http://mimikatzchen.blogspot.com/

nu ska ja hitta nåt att woka

goodbye for a while

jag vet att jag sagt det många ggr förut
men..nu när jag varit borta i helgen (på festival) så har jag inte saknat denna blogg nånting
har visserligen inte saknat min vanliga blogg särskilt mycket heller
men dte är nånting över ordet matblogg som får mig att rysa
kanske lägger ner den helt
kanske bara tar en liten paus
eller ås kanske jag lägge rin nåt recept imorgon

vi får se

puss

RSS 2.0