mynta-fläderblomsparfait med jordgubbssås.

okej, jag hade ärligt talat inte tänkt fortsätta skriva i denna bloggen
men jag läste lite på elins blogg (http://elinblogg.blogg.se/ ) o såg att hon fixat till mynta-fläderblomsparfait med jordgubbssås.




källa: http://elinblogg.blogg.se/
6 portioner

4 st äggula(or)
2 dl strösocker
4 dl vispgrädde
1 st citron(er)
1 kruka(or) färsk mynta
2 dl ospädd fläderblomssaft
Jordgubbssoppa
1 st citron(er)
750 gram jordgubbar
1 dl florsocker
3 dl vatten
Till servering
 ätbara blommor


Tillagning

1. Vispa äggulor och socker pösigt. Vispa grädden fast och vänd ner i äggsmeten.

2. Tvätta citronen noggrant, riv det gula på skalet med ett rivjärn och pressa ut saften. Blanda skal, citronjuice, myntablad och fläderblomssaft och mixa till en jämn smet. Rör försiktigt ner i äggsmeten.

3. Klä en form med plastfolie och häll i smeten. Täck parfaiten och ställ i frysen i minst tolv timmar.

4. Jordgubbssoppa: Tvätta citronen och riv det gula på skalet med ett rivjärn. Lägg alla ingredienser i en mixer och kör tills det blir en slät soppa.

5. Ta ut parfaiten ur frysen. Doppa hastigt formen i kallt vatten för att lossa parfaiten. Skär upp i skivor. Häll upp soppan i tallrikar och ställ en skiva parfait i och garnera med ätbara blommor.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0