mynta-fläderblomsparfait med jordgubbssås.
okej, jag hade ärligt talat inte tänkt fortsätta skriva i denna bloggen
men jag läste lite på elins blogg (http://elinblogg.blogg.se/ ) o såg att hon fixat till mynta-fläderblomsparfait med jordgubbssås.

källa: http://elinblogg.blogg.se/
6 portioner
men jag läste lite på elins blogg (http://elinblogg.blogg.se/ ) o såg att hon fixat till mynta-fläderblomsparfait med jordgubbssås.

källa: http://elinblogg.blogg.se/
6 portioner
4 st | äggula(or) |
2 dl | strösocker |
4 dl | vispgrädde |
1 st | citron(er) |
1 kruka(or) | färsk mynta |
2 dl | ospädd fläderblomssaft |
Jordgubbssoppa | |
1 st | citron(er) |
750 gram | jordgubbar |
1 dl | florsocker |
3 dl | vatten |
Till servering | |
ätbara blommor |
Tillagning
1. Vispa äggulor och socker pösigt. Vispa grädden fast och vänd ner i äggsmeten.
2. Tvätta citronen noggrant, riv det gula på skalet med ett rivjärn och pressa ut saften. Blanda skal, citronjuice, myntablad och fläderblomssaft och mixa till en jämn smet. Rör försiktigt ner i äggsmeten.
3. Klä en form med plastfolie och häll i smeten. Täck parfaiten och ställ i frysen i minst tolv timmar.
4. Jordgubbssoppa: Tvätta citronen och riv det gula på skalet med ett rivjärn. Lägg alla ingredienser i en mixer och kör tills det blir en slät soppa.
5. Ta ut parfaiten ur frysen. Doppa hastigt formen i kallt vatten för att lossa parfaiten. Skär upp i skivor. Häll upp soppan i tallrikar och ställ en skiva parfait i och garnera med ätbara blommor.
Kommentarer
Trackback