maroccansk kikärtssoppa

Marockansk kikärtssoppa

Ingredienser
4 port

2 gula lökar
1 1/2 tsk paprikapulver
1 1/2 tsk spiskummin
1 msk smör-&rapsolja
1 burk kikärter, à 400 g
1 liter Kelda mild tomatsoppa
rivet skal av 1 citron
salt och peppar
2 dl matyoghurt

Gör så här
Skala och skiva löken. Fräs löken tillsammans med kryddorna i smör-&rapsolja i en kastrull. Häll av spadet från kikärterna och skölj dem i kallt vatten. Tillsätt kikärter och tomatsoppa. Låt soppan koka upp. Smaksätt med citronskal, salt och peppar. Servera med matyoghurt.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0