new york


"Om du är på jakt efter en supergod och prisvärd brunch i New York, ska du genast bege dig till coola Café Habana i SoHo. På hörnet Prince Street och Elizabeth Street ligger den här lilla Mexikansk-Kubanska pärlan. Börja dagen med en fräsch mango margarita och grillade majskolvar! Kolvarna är penslade med smör, chilipulver och ost efter att de svärtats på grillen. Och så lite lime på det. (...) Stället är både litet, trångt och populärt, så var beredd på en viss väntetid - köp en kaffe på systerkaféet runt hörnet under tiden och njut av att vara i New York.
maroccansk kikärtssoppa

Ingredienser
4 port
2 gula lökar
1 1/2 tsk paprikapulver
1 1/2 tsk spiskummin
1 msk smör-&rapsolja
1 burk kikärter, à 400 g
1 liter Kelda mild tomatsoppa
rivet skal av 1 citron
salt och peppar
2 dl matyoghurt
Gör så här
Skala och skiva löken. Fräs löken tillsammans med kryddorna i smör-&rapsolja i en kastrull. Häll av spadet från kikärterna och skölj dem i kallt vatten. Tillsätt kikärter och tomatsoppa. Låt soppan koka upp. Smaksätt med citronskal, salt och peppar. Servera med matyoghurt.
körsbärs-schwarzwald-tårta
tja...jag har ju inte testat det själv än såklart..he..he..
men ändå
en vegansk körsbärs-schwarzwald-tårta
jag hittade den i denna bloggen o hoppas det var lugnt att jag lånade receptet
http://veganvrak.blogspot.com/

Körsbärstårta från Schwarzwald
Mördegsbotten:
2 dl vetemjäl
2 tsk kakao
1 krm bakpulver
2 tsk vaniljsocker
100 g mjölkfritt margarin
Chokladbottnar:
50 g mjölkfritt margarin
3,5 dl vetemjöl
0,5 dl sojamjöl
0,5 dl kakao
3 dl socker
3 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
2,5 dl sojamjölk
Fyllning:
1 burk urkärnade körsbär, gärna surkörsbär
1 msk potatismjöl
1 msk socker (eller mer, beroende på hur sura körsbären är)
3 pkt GoGreens vispgrädde
Garnering:
riven eller grovt hackad mörk choklad
några körsbär, gärna färska om det finns att få tag på
Blanda ingredienserna till mördegsbottnen och låt degen vila svalt i en halvtimme. Kavla sedan ut den till en runt platta, ca 24 cm i diameter. Lägg den på en plåt med bakplåtspapper. Nagga degen och grädda den mitt i ugnen i 15-20 minuter.
Smält margarinet till chokladbottnen och låt det svalna. Blanda alla torra ingredienser och ha sen i det avsvalnade margarinet och sojamjölken. Häll smeten i en smord och bröad springform (24 cm i diameter) och grädda kakan i nedre delen av ugnen i 30-35 minuter. Låt den svalna, gärna över natten i kylskåpet, och dela den sedan i två bottnar.
Häll av spadet från körsbären och koka upp spadet tillsammans med 1 msk potatismjöl utrört i lite av körsbärsspadet. När spadet kokat upp tillsätter du körsbären och sockret och låter sedan krämen svalna.
Vispa grädden och låt den stå i kylen ett tag så den sätter sig. Lägg mördegsbottnen på ett tårtfat och lägg gärna fyra bakplåtspappersremsor längs kanten så att du täcker tårtfatskanterna från eventuellt gräddspill vid dekoreringen. Täck bottnen med hälften av körsbärskrämen och lägg sedan på cirka en tredjedel av grädden. Lägg på ena chokladbottnen och lägg på resten av körsbärskrämen. Täck med lite grädde. Lägg på den sista chokladbottnen och täck sedan hela tårtan med grädde men spar lite grädde så att du kan spritsa på några fina toppar på tårtan. Strö riven choklad över tårtan och spritsa några gräddklickar längs tårtkanten. Lägg ett körsbär på varje gräddklick och låt sedan tårtan stå svalt någon timme innan servering.
middag



våran underbara pannacotta!
kategorier
så om man letar efter något speciellt recept så kan man klicka sig till det i kolumnen till höger
dock har jag inte placerat in alla inlägg i rätt kategorer än. såå många inlägg
but check it out!
het fruktsallad med fryst kanelglass
Ingredienser
4 port
2 grapefrukt
4 clementiner
200 g vindruvor
Lag:
4 dl vatten
1 dl socker
pressad saft av 1/2 citron
Glass:
2 1/2 dl Kelda vaniljsås
2 tsk kanel
Gör så här
Vispa såsen hårt och smaksätt med kanel. Låt den stå i frysen 2-3 timmar och sedan i kylen att mjukna ca 30 min. Koka vatten, socker och citronsaft några minuter. Skär bort skalet och den vita hinnan på grapefrukten med en vass kniv. Skär loss klyftorna så att de blir hinnfria. Skär klyftorna i bitar. Skala och skär clementinerna i bitar. Dela och kärna ur druvorna. Lägg frukten i 4 glas och häll över den varma lagen. Serveras varm eller kall. Toppa med kanelglass.
pictures
pannacotta
hon o maria skulle göra en paj
hedvig o lollo gör en lasagne
o resten blir en överraskning
jag o sarah står för efterätten o tänkte göra pannacotta
dock! innehåller ju pannacotta vanligtvis gelatin (big no-no for vegetarians)
Men för några veckor sedan hittade ju min kära mor Ekströms pannacotta, på påse
alltså ett pulver som man ska koka upp med mjölk o grädde
dte låter ju jätte B, halvfabrikat va, sånt gillar vi inte egentligen
men den var sjukt god, och dte bästa av allt var att den inte innehöll gelatin!
testa den!

guacemole o nachos
nachos med hemmagjord guacemole (stava?)..
ååh så gott
enkelt att göra med
tog en avocado, mosade, pressade en liten vitlöksklyfta i, lite salt, paprikapulver, o en skvätt lime (kna uteslutas)
o tpy en matsked gräddfil
like it!
sorry
men jag åt dte somsagt med valnötter o det var jävlit nice.
orkar inte lägga ner så mycket tid på detta nu, har tusen skolarbeten att göra, och annat att ta itu med.
usch
:(
youghurt + honung = sant
ni får ett recept, snott som vanligt..
något sånthär tänkte jag äta ikväll. dock utan jordgubbar och pinjenötter, men med valnötter kanske
mums
Söta jordgubbar, honung och rostade pinjekärnor på syrlig, sval yoghurt. När säsongen är över för jordgubbar går det lika bra med melon av något slag.

Ingredienser
4 port
1 liter jordgubbar
4 dl Arlaköket medelhavsinspirerad matyoghurt
1 dl flytande honung
4 msk rostade pinjekärnor
Gör så här
Dela jordgubbarna i halvor. Häll upp matyoghurt i skålar. Lägg i jordgubbar och strö över pinjekärnor. Ringla över honung.
kidneybönsbiffar
o så hittade jag detta receptet:
Ingredienser till 2 pers:
200 g kidneybönor på burk
50 g frysta eller färska gröna bönor
½ röd paprika
1 vitlöksklyfta
ströbröd för rätt konsistens
1 msk potatismjöl
1 tsk chillipulver
olja
salt och peppar
Tina de gröna bönorna om frysta. Hacka paprika och gröna bönor i tärningar. Stek parika, vitlök och chillipulver i 1 min. Mixa kidneybönor, paprika och gröna bönor i en mixer. Tillsätt potatismjöl, salt och peppar och chillipulver och häll sedan lite ströbröd i taget för rätt konsistens att forma biffar. Stek dem i olja eller frys in dem som de är.
foood
1. ugnsgrillade hgrönsaker (champinjoner, paprika, tomat, gullök)..ingnorda i vitlök,olivolja, balsamvinäger, salt, peppar o timjan..o papriak pulver! Gött...kör i ugnen på typ 220 grader, i typ en halvtimme. vänd lite då o då...potatis är gott att ha i med!
2. detta är linsgrytan jag gjorde igår. sjukt god, men jag skulle haft röda linser istället för gröna. gröna blir ju aaaaaldrig färdigkokta..hade i paprika o champinjoner med, o lite tomatpastasås i brist på krossade tomater. indiska kryddor o lite kanel, koriander m.m..sjukt gott!..åt matvete till det
ikväll kommer en grek hit, mamma lär honom svenska typ, så det blir grekisk mat, jävligt nice..mamma kan sina grejor hon!


linsgryta
nyss hemkommen ifrån balträningen, dte gick riktigt smooth måste jag säga! vi kan det där nu..hehe, men än är det ju lätt typ.
iaf så snackade jag med sanne som ätit nån god lingryta...till frukost hehe. så jag fick receptet av henne här..
de åt bara själva grytan..som soppa typ. men man kan nog äta den med både ris, couscous elle rpotatis eller vad man nu vill ha till.
funderar på att göra nåt liknande ikväll :)
2dl gröna linser, 5 dl vatten, 2 st gula lökar, 1 msk olja, 2 tsk paprikapulver, 2 tsk buljongextrakt, 1 brk krossade tomater, 2 st potatisar, 3 msk tomatpuré, örtsalt.
hacka o fräs löken mjuk i oljan. strö på paprikapulver. tillsätt vatten, sköljda linser, buljong o tomater. koka sakta i 15 min. tillsätt skalad potatis, skuren i bitar. låt grytan koka 12.15 min. smaka av med tomatpuré o salt.
piroger
shit vad det är gott med piroger! så himla längesen jag åt det
piroger är ju gott med allt
fetaost/soltorkade tomater
vaniljsås (ja! åt sån i grekland!)
hallon mango o vit choklad
lovin' it
hittade detta på arla.se o ändrade om det till ett vegetariskt recept
Smördeg, quornfärs och riven ost är grunden för de här frasigt goda pirogerna som passar bra med en sallad till.

Ingredienser
10 st
1 paket smördeg, ca 400 g
300 g quornfärs
smör
2 dl Arla Köket lätt crème fraiche tomat & basilika
1 tomat
100 g Arla Köket riven ost, Kvibille Svecia
1 ägg
Gör så här
Sätt ugnen på 200 grader. Kavla ut smördegsplattorna något och dela dem på mitten. Stek quornfärsen i smör i en stekpanna. Tillsätt crème fraiche och låt det koka ihop. Skär tomten i små tärningar och blanda med färsen. Låt svalna något. Rör ner osten. Lägg en klick av fyllningen på varje smördegsruta och vik ihop. Nyp ihop kanterna. Pensla med uppvispat ägg. Lägg pirogerna på en plåt med bakplåtspapper. Grädda i mitten av ugnen ca 20 min. Servera med sallad.
valnötspasta från toscana

Valnötspasta från Toscana 4 personer
Så enkelt, så gott och ändå så annorlunda. Tv-kocken Leila Lindholms linguinepasta (som tillplattad spaghetti och jo, formen spelar roll för smakupplevelsen). Receptet finns i boken Leilas guldkant på vardagen (Natur och kultur).
· 400 g linguinepasta
· 50 g pinjenötter
· 150 g valnötskärnor
· 2 msk ströbröd
· 1 vitlöksklyfta
· 2 msk olivolja
· svartpeppar (från kvarn)
· 2 1/2 dl mjölk eller lättgrädde
Till servering:
· 50 g pecorino (hård fårost) (vanlig parmesan funkar nog lika bra)
· valnötskärnor till garnering
Koka pastan al dente i välsaltat vatten. Rosta pinjenötterna i torr stekpanna på medelvärme. Kör pinje- och valnötter, ströbröd, vitlök, olivolja, salt och peppar i mixer. Koka upp mjölken (eller grädden = godast!), slå den över nötterna och mixa. Blanda valnötssåsen med den nykokta pastan. Servera med riven pecorinoost och garnera med krossade valnötter.
Quesadilla
har vart på balträning nyss, kul!!
usch va djag känner att jag segar med bloggen, men dte får nog vara så hädanefter..jag vet att ja skriver ås i varje inlägg, men orkar inte blogga här varje dag längre..ho ho jaja

Quesadilla
En enkel mexikansk rätt för två. I Mexico är quesadillas typisk frukostmat eller mindre lunch. Man kan också skära quesadillan i små bitar och servera som tapas eller drinktilltugg.
Antal portioner: 2
Ingredienser
6 6 st potatisar, kokta och skalade
2 2 dl riven ost
salt
peppar
2 2 msk olja
olja till stekning
2 2 st små vetetortillas
1 1 st ägg
3 3 st vitlöksklyftor
Gör så här
1. Skiva vitlöken tunt. Mosa ihop potatisen med den rivna osten, salt, peppar och 2 matskedar olja. Knäck och vispa ihop ägget och pensla på den ena tortillan. Lägg potatismassan på.
2. Lägg på den andra tortillan och tryck ihop ordentligt med hjälp av en uppochnervänd skål. Hetta upp en stekpanna med lite olja och stek quesadillan tillsammans med tunt skivad vitlök. Skär quesadillan i bitar och servera.
pasta med mandel från sicilien / coop.se
är rätt tom i magen , men ändå mätt.
men nångång snart tänkte jag göra nån gryta (till ris eller couscous), med krossade tomater, jordnötte, rkikärtor o banan..kanske lite jordnötssmör i för det är gött...vi får se hur det går. men sålänge får ni ett annat recept:

Pasta med mandel från Sicilien |
4 portioner | |
|
Ingredienser
| Tillagning Rosta mandlarna lätt i en stekpanna. Kör mandel, vitlök, och basilika i en matberedare till en grovt fördelad massa. Lägg massan i en skål och blanda med parmesanost, tomater och olivolja. Koka pastan enligt instruktion på förpackningen. Blanda med pastasåsen. |
banana blueberry smoothie
till er som aldrig äter någon frukost (dåligt!), eller till er som bara vill ha nåt gott:

Ingredienser
4 st
1 glas
1/2 banan
1 dl frysta blåbär
1 dl vaniljyoghurt
1 dl apelsinjuice
Gör så här
Skala bananerna och skär i bitar. Mixa banan, blåbär, vaniljyoghurt och juice tills allt är blandat. Servera direkt i stora glas.
Tips: Istället för blåbär kan du ta andra frysta frukter och bär som mangobitar, ananasbitar, björnbär, jordgubbar eller hallon.
tapas
Mimmi kom o jag hade knappt kunnat hålla mig ifrån att smaka sangrian. men så drack vi iaf till slut o det smakade o luktade som Barcelona o man blev helt varm i kroppen
riktigt go' varen!

Mamma stod i köket o lagade tusen smårätter typ...
och det var så hiiiiiiimmla gott...allting fanns; bruschettas, baguette, sallad, oliver, karis, friterade lökringar, friterad squash, stekt aubergine, grillade paprikor, ratatouille, kyckling, quorn, campinjoner, potatis med aioli, räkor, hallouimi-ost..you name it, we had it!


Det ultimata hade ju varit att haft creme catalan till efterätt, men vi kom på dte lite försent, så mamma hade hittat pannacottagrejs från ekströms (hon brukar alltid göra egen men denna var SJUKT GOD) OCH det var ingen gelatin eller likn. i den!!

vi var så jääävla mätta, så vi slängde oss på soffan med varsinn pannacotta, hällde upp lite "cava" (vitt mousserande vin typ..sjukt gott!) o åt frukten från sangrian till (apelsin o persikor)
tapas baby!
vid halvåtta kommer Mimmi hit och ska avnjuta en superb supé tillsammans med mig o min mor
det blir Tapas för fulla muggar, med Sangria! yummeee
därför får ni här ett par otrooooligt fula men ack så nostalgiska bilder, från sommaren 06 när vi var i Barcelona och åt den godaste tapas-middagen ever!




bagel!


fats nu insåg jag att den ser ju faktiskt sjukt äcklig o slemmig ut på bilderna..det var den INTE vill jag lova!
nå?
kanske inte finns så mycket att kommenter aom i den här bloggen. typ "gott!" hahah
men jag vill ändå veta. hur många (förutom mina vänner) är ni som läser regelbundet?..eller snarare vilka är ni?
typ tredje gången jag frågar hahah
men dte jag undrar mest är om nån testat eller fått lite inspiration ifrån bloggen ännu?
så jag vet att den iaf är bra till nåt...hähä
nä nu blir det couscous med grillade grönsaker o honung/lime-sås som gäller!
kanske..
åh igår gjorde min mamma en så god bagel med ugnsgrillade grönsaker (paprika, swuash, aubergine) o vitlöksmarienarde, grillade champinjoner...så himla gott!! fotade, så en bild kommer kanske in här i framtiden!
att baka bröd
bröd är något jag aldrig försökt mig på, verkar så såvrt. så seriöst, och viktigt att man följer recept
men jag vet inte, min pappa brukar klara dte galant ändå.med pumpfrön o morötter etc. i..
är lite sugen på att göra nåt med solrosfrön, pumpafrön o soltorkade aprikoser...
ska leta runt lite. nån som har andra goda recept på bröd?
hittade det här på denna blogg:
http://rostadmandelochruccola.blogspot.com/
. lätt gott!

bildrn är ifrån dn.se o hör inte till receptet!
BRÖD MED HASSELNÖTTER OCH TORKADE APRIKOSER
Halvera torkade aprikoser (en påse) och lägg gärna dem i blöt någon timme så att de mjuknar. Lös upp 25 g jäst i 1 dl ljummet vatten och blanda sedan med ytterligare 5 dl ljummet vatten, 1 msk salt och 1 tsk honung. Arbeta in 4 dl grovt rågmjöl och 8 dl vetemjöl special. Arbeta degen ordentligt, minst fem minuter. Blanda sedan ner en påse hasselnötter, lite solrosfrön och aprikoserna.
Låt degen jäsa övertäckt i en timme. Ta sedan upp degen på bakbordet och arbeta den en stund med ytterligare mjöl. Degen är ganska kletig, men det är helt OK. Fördela degen i två stora brödformar och låt bröden jäsa cirka 45 minuter. Sätt ugnen på 275 grader. Strö över lite solrosfrön och rågmjöl över bröden. Skär några snitt med en kniv i bröden. Grädda 15 minuter och stäng sedan av värmen. Låt bröden stå på eftervärme 15 minuter. Värm gärna bröden ytterligare strax före servering.
food
borde kanske minska lite pp matintaget hahaha
dte blev ingen quorn i ajvar igår, men dte blev något annat jävligt gött.
stekt haloumiost, vitlökschampinjoner, görka, paprika, bröd med smöööööööör..och ajvar
lite lätt sådär..o såhär såg dte ut

gott att osten ser helt bränd ut , men det vr den ej!
gå o köp halloumi nu, om ni äter ost. det är det goaste!
fast dte är ju bättre att inte äta nån ost alls :(
imorse blev dte fetefrukost pga av världens bästa mor som köpt bagels
fyllde den med creme bonjour, tomater o champinjoner!
en sån kanske man sulle gå o ta nu vettja

GOTT!
quorn i ajvar
för er som inte vet, så är ajvar en sås/röra , call it whatever , tror den har sitt ursprung från balkan ..iaf gjord på parika o kryddor, ibland aubergine, vitlök m.m.
det är gött på ALLT! bröd mmmh

2 portioner | ||||
| ||||
| ||||
| ||||
| ||||
| ||||
| ||||
| ||||
| ||||
|
Gör så här: | ||
| ||
| ||
| ||
| ||
| ||
|
freegan!

såg nyss färdigt på dokumentären om "sopfolket" (vilket otroligt nördigt namn på något som är så bra) på femman...fyfan vad gött med lite vettiga människor!
äntligen några fler som inte förstår sig på all denna hysteri att slänga en massa saker, kläder för att de är omoderna eller för att vi inte får plats med dem, hela möbler för att vi vill ha nytt, elektronik för att dte inte är den senase designen, och mat som inte ens gått ut eller ens är uppackad ur paketen. hur normalt är detta egentligen!? fatta hur mycket vi slänger som andra skulle kunna använda gott o väl om vi nu inte vill ha det..
o vad är egentligen grejen med att det är illegalt att sno nåt man hittar på en soptipp? okej att dte finns risker med t.ex. gamla kylskåp, men plz nån måtta får det ju ändå vara på slösandet...
och även om man inte håller med så är det ju lagom elakt att hälla tvål o shampoo på grejer man slänger för att ingen annan ska komma och ta det. det är ju inte direkt så att "slängarna" själva tänkt käka opp'et ändå..kan människor bli liiiiiiite mindre egoistiska snälla?!
speciellt stora affärskedjor som inte ens bryr sig utan bara vill jävlas...
man har ett val, och stör man sig på andra som lever på det sättet är man ju bara sur för att man själv valt att ha ett tråkigt jobb...
självklart finns det gränser över vad man tar upp o inte tar upp, men det har väl alla...
billigt & smart, go freegan, "sopfolk" , öppna bytesbodar eller åtminstone tänk över vad det är du slänger nästa gång!
(nej det är inte vanliga köp-kvitton från netto som ligger nederst på bilden, maten är given från soptunnan själv..o kom igen, hur äcklig hade ni tyckt maten såg ut, om den kom straight from the store..nää just det)
http://www.freegan.info/
halloumi
hittade detta på elle.se

Nötpanerad halloumi med blomkålssallad
4 personer
· 2 paket halloumiost
· 1 ägg (uppvispat)
· 1 dl finhackade osaltade nötter, valfri sort
· smör (till stekning)
· 1 stort eller 2 små blomkålshuvuden
· 1 påse blandad sallad
· 2 avokador
· 1 knippe rädisor
Dressing:
· färskpressad citronsaft
· olivolja
· 1 vitlöksklyfta (pressad)
· salt och nymalen svartpeppar
Börja med att vispa ihop en dressing på 1 del citronsaft, 2 delar olja och pressad vitlöksklyfta. Smaka av med salt och peppar.
Ansa blomkålen, dela den i buketter och koka den i lättsaltat vatten. Slå av vattnet när den är ätmjuk men inte mosig. Blanda blomkålen med dressingen.
Skär osten i skivor. Doppa dem i ägg och sedan i nöthacket. Stek på bägge sidor i lite smör.
Lägg upp en bädd av grönsallad på ett fat eller portionstallrikar. Fördela skivad avokado, klyftade rädisor och blomkålsbuketter ovanpå. Droppa gärna lite extra olivolja över alltsammans, och krydda med en nypa flingsalt och nymalen svartpeppar. Toppa med den nystekta osten och servera direkt.
risotto!
mamma gör med vitt vin, svamp, paprika m.m
oooh vad det är gott! borde kolla hur hon gör egentligen. man måste ju få till den riktigt krämiga gröt-känslan!
hittade ett recept på arla.se
Konsten att lyckas med en krämig och god risotto - välj arborio eller avorioris.

Ingredienser
4 port
2 dl arborio- eller avorioris
5-6 dl grönsaksbuljong
ev 1/2 dl vitt, torrt vin
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
3-4 msk rumstempererat smör
1 dl riven lagrad ost, Präst eller Svecia
svartpeppar
Gör så här
Koka upp buljongen och ev vinet. Skala och hacka löken och vitlöken. Fräs i lite av smöret i en tjockbottnad kastrull. Rör i riset och häll på lite av den varma buljongen. Låt risotton koka på svag värme utan lock ca 20 min. Rör i buljongen lite i taget under kokningen. När riset känns krämigt men fortfarande har en fast kärna är det klart. Rör ner smörklickar, ost och peppar. Rör ev ner svamp eller grönsaker, se nedan. Svamprisotto: Rör i 200 g smörfräst svamp, t ex Karl Johan svamp, portobello eller champinjoner. Sparrisrisotto: Rör ner 200 g lättkokt grön sparris i bitar.Spenatrisotto: Rör ner 250 g smörfräst bladspenat. Milanese: Rör i 1/2 paket saffran upplöst i lite buljong.
Veggie burrito med avokado

Veggie burrito med avokado |
4 portioner | Ugnstemperatur 225º |
Ingredienser
| Tillagning Woka grönsakerna i olja i en wok eller stor stekpanna 5-6 minuter. Blanda i kryddmix, tacosås och crème fraiche och låt puttra ca 3 minuter. Fördela röran på bröden och rulla ihop. Lägg rullarna tätt i en ugnsform. Strö på osten och gratinera i övre delen av ugnen tills osten smält, ca 10 minuter. Servera rullarna med grönsaker och sås. |
solrosen
Har velat gå dit jättelänge, för jag har en kompis som alltid tjatar om deras örtptatis!
Solrosen är en helt vegetarisk restaurang, med veganska rätter också.
innan klockan 7 på kvällen (det är en krog också) så kan man välja bland olika dagens + deras salladsbuffé och asgoda brööööd!..efter klockan 7 har de en meny också läste jag nånstans..
det ligger i Haga, mysigaste delen av Göteborg..
tänkte inte på att fota maten när jag var där men jag tog iaf en jättegod turkisk gryta med oliver, och örtpotatis!
de har fullständiga rättigheter också, så man kan ju ta sig en öl till maten om man vill!
Kaponjärgatan 4 A
http://www.restaurangsolrosen.se/
hallonpannacotta
http://the-mungbeans.blogspot.com/
4 portioner
Hallon
½ dl hallonsaft
½ dl vatten
½ dl gelésocker
100 g vit choklad
3 dl grädde
1 dl gelésocker
Lägg hallon i botten på 4 glas.
Koka upp saft, vatten och socker. Fördela saften över hallonen. Ställ i kylskåp för att stelna.
Lägg choklad, grädde och socker i en kastrull och smält på svag värme. Låt därefter koka i ½ minut. Ställ åt sidan för att svalna. Fördela därefter blandningen på gelén. Ställ hallonpannacottan i kylskåp till serveringen.
nyårsmiddag, vegansk
vi åt en jättegod gratäng med vegfärs, lök, potatis, veg-grädde o senap m.m
o till efterätt vegansk cheesecake! sjukt god varen!
har tyvärr inget foto på den, men gratängen såg ut såhär:

vegansk cheesecake