socca



























idag kom jag helt plötsligt på att jag var sugen på Socca
ja Socca
det åt vi när vi var i frankrike. dte är sjukt gott!
en specialitet från NIce, kikärtspannkakor ungefär. som äts med svartpeppar..sjukt gott
letade upp recept. gansk alätt
om man ändå hade kikärtsmjöl! haha

Socca

Portioner: 4
Tid: 30 minuter

Ingredienser:
200 g kikärtsmjöl
1 l vatten
2 msk olivolja
salt peppar (rosmarin, timjan)

Äkta socca gräddas på enormt stora kopparfat i vedeldad ugn. Men det går lika bra i en stor stekpanna. Ät soccan varm med nymalen svartpeppar. Den passar också utmärkt tillsammans med en god tomatsås eller en köttgryta.


Gör så här:

1. Rör samman alla ingredienser till en tunn smet.

2. Grädda pannkakorna en och en i en mycket stor stekpanna. Pannkakan ska vara tunn, cirka en halv centimeter, välgräddad, ja, snudd på bränd.

3. Lägg pannkakorna på ett varmt fat vartefter de är färdiggräddade.



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0