socca
idag kom jag helt plötsligt på att jag var sugen på Socca
ja Socca
det åt vi när vi var i frankrike. dte är sjukt gott!
en specialitet från NIce, kikärtspannkakor ungefär. som äts med svartpeppar..sjukt gott
letade upp recept. gansk alätt
om man ändå hade kikärtsmjöl! haha
Socca
Portioner: 4Tid: 30 minuter
Ingredienser:
200 g kikärtsmjöl
1 l vatten
2 msk olivolja
salt peppar (rosmarin, timjan)
Äkta socca gräddas på enormt stora kopparfat i vedeldad ugn. Men det går lika bra i en stor stekpanna. Ät soccan varm med nymalen svartpeppar. Den passar också utmärkt tillsammans med en god tomatsås eller en köttgryta.
Gör så här:
1. Rör samman alla ingredienser till en tunn smet.
2. Grädda pannkakorna en och en i en mycket stor stekpanna. Pannkakan ska vara tunn, cirka en halv centimeter, välgräddad, ja, snudd på bränd.
3. Lägg pannkakorna på ett varmt fat vartefter de är färdiggräddade.

Kommentarer
Trackback