lasagne med aubergine
igår var jag på middag, sjutk mysigt. 20årsmiddag
bordte var fyllt av vegetarisk lasagne (underbar!) stor salladsskål, mozzarella, oliver, pesto, kronärtskockor, lantbröd, olika ostar..mmmh
o till efterätt chokladtårtor, cirtoncheesecake, glass, hallon, kardemummayoghurt..
blev så sugen på lasagne idag igen. hittade ett recept med auubergine i, lätt gott!
bordte var fyllt av vegetarisk lasagne (underbar!) stor salladsskål, mozzarella, oliver, pesto, kronärtskockor, lantbröd, olika ostar..mmmh
o till efterätt chokladtårtor, cirtoncheesecake, glass, hallon, kardemummayoghurt..
blev så sugen på lasagne idag igen. hittade ett recept med auubergine i, lätt gott!
Ingredienser 1 aubergine salt (efter smak) olivolja (efter smak) 125 g färsk bladspenat lasagneplattor, gärna färska tomater färsk basilika färsk oregano mozzarella eller mager gratängost | |
Tillagning 1. Skär auberginerna i skivor och lägg på ett fat. Strö över salt och låt stå ca 30 minuter. Skölj av och klappa dem torra. 2. Häll på olivolja och låt det sugas upp av auberginerna. Stek i stekpanna eller grilla tills de är gyllenbruna på båda sidorna. Ställ åt sidan. 3. Förväll spenaten i kokande vatten i 10 sekunder och låt rinna av. 4. Smörj en ugnsfast form. 5. Lägg ett lager pastaplattor (använd stora färska) i formen och täck med skivade tomater, basilika, oregano, aubergine (äggplanta) och spenat. 6. Strö över hyvlad parmesanost och riven mozzarellaost. 7. Varva resten av ingredienserna. 8. Det översta lagret ska vara ost och färsk oregano samt tomat. 9. Grädda lasagnen i 175 grader ca 40 minuter eller tills lasagnen är genomvarm. |
Kommentarer
Trackback