Vegetarisk curry med aubergine och kikärtor

har massa kokosmjölk till övers, lagade indiskt igår, tofu korma..gött vare
nån som har nåt bra recept med kokosmjölk i? allt blir ju gott med kokosmjölk egentligen..

sanne och jag gjorde varm choklad med kokosmjölk (utblandad med vanlig mjölk) en gång. sjutk gott! fett & gott! me like

detta lät ju sjukt gott....från tasteline



ingredienser 4 port
400 g

aubergine
1 burk(ar)

kikärtor


olja, till stekning
1 burk(ar)

kokosmjölk
1 tsk

rostat currypulver
1 st

röd chilifrukt, finhackad
1 st

gul lök(ar), skivad


salt


socker
2 tsk

Limejuice


Tillagning:

Skär auberginen i tärningar. Hetta upp olja i en gryta och stek auberginen tills den är gyllenbrun. Lyft upp den stekta auberginen och lägg på hushållspapper. Låt överflödig olja rinna av.

Skiva och fräs löken i grytan. Tillsätt aubergine, avrunna kikärtor, currypulver och finhackad chili. Tillsätt kokosmjölk, låt koka ett par minuter. Smaka av med salt, socker och limejuice.

Servera med ris, chutney och papadums

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0