Vegetarisk curry med aubergine och kikärtor
har massa kokosmjölk till övers, lagade indiskt igår, tofu korma..gött vare
nån som har nåt bra recept med kokosmjölk i? allt blir ju gott med kokosmjölk egentligen..
sanne och jag gjorde varm choklad med kokosmjölk (utblandad med vanlig mjölk) en gång. sjutk gott! fett & gott! me like
detta lät ju sjukt gott....från tasteline

ingredienser 4 port
nån som har nåt bra recept med kokosmjölk i? allt blir ju gott med kokosmjölk egentligen..
sanne och jag gjorde varm choklad med kokosmjölk (utblandad med vanlig mjölk) en gång. sjutk gott! fett & gott! me like
detta lät ju sjukt gott....från tasteline

ingredienser 4 port
400 g![]() | ![]() | aubergine |
1 burk(ar)![]() | ![]() | kikärtor |
![]() | ![]() | olja, till stekning |
1 burk(ar)![]() | ![]() | kokosmjölk |
1 tsk![]() | ![]() | rostat currypulver |
1 st![]() | ![]() | röd chilifrukt, finhackad |
1 st![]() | ![]() | gul lök(ar), skivad |
![]() | ![]() | salt |
![]() | ![]() | socker |
2 tsk![]() | ![]() | Limejuice |
Tillagning: Skär auberginen i tärningar. Hetta upp olja i en gryta och stek auberginen tills den är gyllenbrun. Lyft upp den stekta auberginen och lägg på hushållspapper. Låt överflödig olja rinna av. Skiva och fräs löken i grytan. Tillsätt aubergine, avrunna kikärtor, currypulver och finhackad chili. Tillsätt kokosmjölk, låt koka ett par minuter. Smaka av med salt, socker och limejuice. Servera med ris, chutney och papadums |
![]() |
Kommentarer
Trackback