ruccolapaj med soltorkade tomater

åh, på torsdag fyller mina kära roommate mimmi 19 år. vi tänkte bjuda hem hennes päron hit på lite middag
kanske paj o nån god efterrätt?
paj är gött..

hittade detta på arla.se

rucolapaj med tomater

Ruccolapaj med tomater

Ingredienser
4-6 p /10 bufféportioner

2,5 dl vetemjöl
75 g smör
3/4 dl Kesella lätt

Fyllning:
3 vitlöksklyftor
150 g ruccolasallad
100 g marinerade, soltorkade tomater
smör
1/2 tsk salt
1 krm svartpeppar
2 dl Arlaköket vispgrädde
2 ägg
1 dl Riven gratängost

Gör så här
Hacka ihop mjöl och smör till en grynig massa. Tillsätt Kesella och arbeta snabbt ihop degen. Tryck ut degen i en pajform, ca 24 cm i diameter. Nagga med en gaffel. Låt pajen vila i kylen i 30 min. Sätt ugnen på 200°. Skala och skiva vitlöken. Skär salladen och tomaterna i grova bitar. Fräs vitlöken i smör i en stor stekpanna. Rör i sallad och tomater. Krydda med salt och peppar. Vispa ihop grädde och ägg. Förgrädda pajskalet i ca 10 min. Häll äggstanningen i pajskalet, lägg i grönsaksblandningen och strö över osten. Grädda i nedre delen av ugnen ca 30 min.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0