Kikärtsbiffar med koriander, curry och chili
iaf så plockade jag till mig en liten receptlapp, som vanligt
lät sjukt gott, o min kompis hade testat det o sa att dte var gött
så jag tänkte väl att ni också kunde få testa:
Kikärtsbiffar med koriander, curry och chili
Ingredienser
Portioner: 4
2 burkar kikärter à 400 g
1/2 dl fibrex
1 dl solhavre
2 msk majsstärkelse, Maizena
1 ägg
salt och peppar
1 morot
1 röd chili
1 kruka koriander
2 msk curry
2 msk rapsolja

Gör så här
1. Skölj kikärtkikärterna och låt dem rinna av.
2. Lägg fibrex i solhavre ca 20 minuter för att svälla. Mixa kikärterna till en jämn massa. Blanda kikärterna med fibrexblandingen, majsstärkelse och ägg. Smaksätt med salt och peppar.
3. Skala och riv moroten fint. Skölj, dela, kärna ur och strimla chilin. Hacka koriander. Blanda morot, chili, koriander och curry i kikärtsfärsen. Stek små biffar i olja ca 3 minuter på varje sida.
4. Servera kikärtsbiffarna med mango chutney, ris och naanbröd.
För alla: Läs noga innehållsförteckningen på naanbrödet. Glutenfri: Välj mjölk i stället för Solhavre och välj glutenfritt bröd. Laktos- och mjölkproteinfri.
från arla.se