Grönsakspasta
Ikväll åt Mimmi & JOhanna här, och jag slängde ihop den gamla vanliga.
Funkar alltid

Man tar lite vad man har för grönsaker hemma, för mig är det oftast detta:
squash
aubergine
körsbärstomater
gullök
purjolök
en vitlöksklyfta
olivolja
pasta
kryddor
hacka upp så mycket grönsaker du vill ha av varje
grädde
créme freche
och den magiska ingrediensen: Heinz chilisås/chiliketchup (tro mig, pastan skulle inte vara något utan heinz)
koka upp vattnet o koka pastan, jag brukar ta färsk pasta osm tar 3 minuter, så börjar jag med såsen ungefär när jag lägger i pastan i det kokande saltvattnet, såsen går fort att göra
sätt på stekpannan på 6an. börja med att steka auberginen (som du skivat i ganska tunna skivor, och även strimlat), när dne är nästan genomstekt kan du ha i swuashen (som du skurit i ganska tunna bitar och halverat till halvmånar), samt purjolök, gullök och pressa i en klyfta vitlök.
stek det på 5an och häll i körbärstomaterna som du delat i halvor.
häll på lite svartpeppar, salt och oregano/baslika eller annan örtkrydda..om du har färsk basilika är det gott att ha i på slutet.
häll sedan på grädde (hur mycket beror på hur många du gör till eller hur rinnande/krämig du vill ha såsen men ta typ 0,5-1 dl grädde)
ta en klick créme freche i också, och om det blir för tjockt, eller liksom börjar koka bort, häll i nån matsked vatten, och låt det stå o puttra på plattan på 4an
häll i heinz chiliketchupen och rör om ordentligt så att det blandas.
låt puttra i nån minut till
och häll sedan upp på ett fat med pasta..
jag brukar ha på parmesanost eller tärnad fetaost och avocado efteråt!
Funkar alltid

Man tar lite vad man har för grönsaker hemma, för mig är det oftast detta:
squash
aubergine
körsbärstomater
gullök
purjolök
en vitlöksklyfta
olivolja
pasta
kryddor
hacka upp så mycket grönsaker du vill ha av varje
grädde
créme freche
och den magiska ingrediensen: Heinz chilisås/chiliketchup (tro mig, pastan skulle inte vara något utan heinz)
koka upp vattnet o koka pastan, jag brukar ta färsk pasta osm tar 3 minuter, så börjar jag med såsen ungefär när jag lägger i pastan i det kokande saltvattnet, såsen går fort att göra
sätt på stekpannan på 6an. börja med att steka auberginen (som du skivat i ganska tunna skivor, och även strimlat), när dne är nästan genomstekt kan du ha i swuashen (som du skurit i ganska tunna bitar och halverat till halvmånar), samt purjolök, gullök och pressa i en klyfta vitlök.
stek det på 5an och häll i körbärstomaterna som du delat i halvor.
häll på lite svartpeppar, salt och oregano/baslika eller annan örtkrydda..om du har färsk basilika är det gott att ha i på slutet.
häll sedan på grädde (hur mycket beror på hur många du gör till eller hur rinnande/krämig du vill ha såsen men ta typ 0,5-1 dl grädde)
ta en klick créme freche i också, och om det blir för tjockt, eller liksom börjar koka bort, häll i nån matsked vatten, och låt det stå o puttra på plattan på 4an
häll i heinz chiliketchupen och rör om ordentligt så att det blandas.
låt puttra i nån minut till
och häll sedan upp på ett fat med pasta..
jag brukar ha på parmesanost eller tärnad fetaost och avocado efteråt!
Kommentarer
Trackback