Grönsakspasta

Ikväll åt Mimmi & JOhanna här, och jag slängde ihop den gamla vanliga.
Funkar alltid

334585-12


Man tar lite vad man har för grönsaker hemma, för mig är det oftast detta:

squash
aubergine
körsbärstomater
gullök
purjolök
en vitlöksklyfta
olivolja
pasta
kryddor

hacka upp så mycket grönsaker du vill ha av varje
grädde
créme freche
och den magiska ingrediensen: Heinz chilisås/chiliketchup (tro mig, pastan skulle inte vara något utan heinz)

koka upp vattnet o koka pastan, jag brukar ta färsk pasta osm tar 3 minuter, så börjar jag med såsen ungefär när jag lägger i pastan i det kokande saltvattnet, såsen går fort att göra

sätt på stekpannan på 6an. börja med att steka auberginen (som du skivat i ganska tunna skivor, och även strimlat), när dne är nästan genomstekt kan du ha i swuashen (som du skurit i ganska tunna bitar och halverat till halvmånar), samt purjolök, gullök och pressa i en klyfta vitlök.
stek det på 5an och häll i körbärstomaterna som du delat i halvor.
häll på lite svartpeppar, salt och oregano/baslika eller annan örtkrydda..om du har färsk basilika är det gott att ha i på slutet.
häll sedan på grädde (hur mycket beror på hur många du gör till eller hur rinnande/krämig du vill ha såsen men ta typ 0,5-1 dl grädde)
ta en klick créme freche i också, och om det blir för tjockt, eller liksom börjar koka bort, häll i nån matsked vatten, och låt det stå o puttra på plattan på 4an
häll i heinz chiliketchupen och rör om ordentligt så att det blandas.
låt puttra i nån minut till

och häll sedan upp på ett fat med pasta..

jag brukar ha på parmesanost eller tärnad fetaost och avocado efteråt!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0