chokladkaka med chokladtryffel o rostade pinjenötter
nej, inte bara en chokladkaka
världens godaste chokladkaka
ever. jag ljuge rinte
testa själva
från arla.se

Ingredienser
15-20 bitar
150 g smör
3 dl strösocker
1 dl kakao
2 tsk vaniljsocker
2 ägg
2 dl vetemjöl
Tryffel:
1 1/2 dl vispgrädde
2 msk smör
200 g mörk choklad
1/2 dl rostade pinjekärnor
Gör så här
Sätt ugnen på 175°. Smält smöret i en kastrull. Ta den från plattan. Rör i socker, kakao och vaniljsocker. Rör ner ett ägg i taget och till sist mjölet. Bred ut smeten i en smord och bröad rund form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Grädda i nedre delen av ugnen ca 20 min, kakan ska vara lite lös i mitten. Koka under tiden upp grädde och smör i en kastrull. Ta det från plattan. Hacka chokladen, rör ner och låt smälta. Låt tryffeln halvstelna i kylen ca 1 timme. Bred den över kakan, strö över pinjekärnorna. Låt stå kallt minst 1 timme före servering. Skär i smala bitar.
feed the people
åh jag har en fiiiin överraskning åt er
mina kära vän (eller snarare väns lillasyster) Lisa, har blivit lite mat-inspirerad och startat en egen matblogg!
we like! den kommer bli superb
hennes bullar är t.ex. de godaste jag ätit på år o dar
check it out:
http://feedthepeople.blogg.se/
nu ska jag äta våfflor!
banan & chokladvåfflor
mmm, med jordgubssylt o grädde!
gå in på http://www.vafflor.se/ för massa udda våffelrecept, champagnevåfflor, veganvåfflor, chokladvåfflor m.fl finns där.
hittade t.ex detta där:
Banan- och chokladvåfflor
Du behöver:
- 2 dl vetemjöl
- 2 dl potatismjöl
- 1 msk kakao
- 1 msk vaniljsocker
- 0,5 dl strösocker
- 1 tsk bakpulver
- 0,5 tsk salt
- 4 dl mjölk
- 2 ägg
- 1 dl smält smör
- 1 banan
Gör så här:
Blanda mjölerna, kakao, vaniljsocker, strösocker, bakpulver och salt i en bunke. Rör i hälfen av mjölken och äggen till en jämn smet. Rör ner resten av mjölken och till sist det smälta smöret. Skär bananen i tunna skivor och blanda ner i smeten. Grädda.
veggie easter
well oh well
jag ska snart visa er århundradets fulaste matbilder.
men ojoj så gott dte var
jag har tur som har en kock-morbror som lagar världens godaste vegetariska påsk-mat till mig
vitlöksbröd, svamprisotto, klyftpotatis, cashewnötssås & inbakad spenat/svamp/fetaost i filodeg
ojoj så gott
påskmiddag
jag hittade dte ultimata receptet! älskar aprikoser, älskar nötter, älskar mynta.
har ett paket quinoa hemma som jag fortfarande inte testat.
detta skull ejag iaf bjussa på om jag skulle ha påskmiddag. egentligen skulle dte serveras till lamm, men helt själv, eller med quorn funkar nog prima!

Ouinoasallad med gurka, aprikos, nötter och mynta
4 portioner
2 dl quinoa
4 dl kraftig grönsaksbuljong
1 gurka, urkärnad finhackad
1 dl torkade aprikoser, hackade
0,5 dl hasselnötter, grovhackade
0,5 dl pumpakärnor
1 dl bladpersilja, grovt hackad
0,5 dl mynta, grovt hackad
Dressing
4 salladslökar, finhackade
3 msk olivolja
1 tsk honung
½ citron, saft + skal
0,5 tsk salt
2 krm svart peppar
Skölj quinoan i varmt vatten. Koka upp buljongen, lägg i quinoan
och låt koka under lock på svag värme 15 minuter. Tag av från
spisen, låt quionoan svälla i kastrullen i några minuter och häll
sedan av eventuellt överbliven buljong.
Blanda alla ingredienser till dressingen och låt den stå och dra
medan quinoan kokar.
Rör ner gurka, aprikoser, nötter, pumpakärnor, persilja och mynta
i quinoan. Tillsätt dressingen och blanda väl.
o så baklava på det. så jävla gott!

Baklava
18-24 bitar
Ugn: 150°
½ paket fryst grekisk filodeg, 6 plattor,
ca 250 g
Sirap
6 dl socker
2,5 dl vatten
1 msk citronjuice
2 msk apelsinjuice
Fyllning
400 g pistagenötter, valnötter eller
mandel
1,5 dl socker
2 tsk rosenvatten
1,5 dl smör, smält
alla recept är ifrån coops påskbuffé-broschyr. nu ska jag äta cannelloni!
spenatfyllda cannellonis
o inte har ja bloggat om nån vegetarisk påskmat heller! hah dåligt
förra året gjord emin mamma så hiimla god quorn..istället för kyclingen som de andra åt
men jag vet inte, jag är rätt ådlig på påsk annars.
påskmat o påskfirande liksom
ägg, godis o påskmust räcker väl?
kanske skriver nåt påskigare sen
just nu får ni cannelloni, för dte gör min käramor till mig nu
luktar gott!
fats hennes är fylla med tomater, squash & quorn..mmh

från hemmets journal
Det här behövs för ca 2 port:
- 4 cannellonirör som inte behöver förkokas
- Fyllning:
- 100g djupfryst bladspenat
- 100g extra lätt philadelphiaost (5%)
- 1 krm muskotnöt
- 1 ägg
- salt, peppar
- Bechamelsås:
- 1 1/2 msk vetemjöl
- 2 1/2 dl lättmjölk
- salt, peppar
- paprikapulver
- 4 cocktailtomater
- 1 msk nyriven parmesanost
- Ugn: 200°
- 1. Tina spenaten och krama ur det mesta av vätskan. Grovhacka bladen.
- 2. Vispa lätt upp ägget och rör ner ägg och ost i spenaten. Rör till en tjock pasta. Smaka av med salt, peppar och muskotnöt.
- 3. Vispa ut mjölet i mjölken i en kastrull. Låt det koka upp under omrörning och småkoka ca 3-5 minuter under fortsatt omrörning. Smaka av med salt, peppar och paprikapulver.
- 4. Lägg lite sås i botten på två smorda eldfasta portionsformar. Fyll cannellonirören med spenaten och lägg dem ovanpå såsen. Halvera tomaterna och lägg dem bredvid rören. Fördela såsen över rören och strö nyriven parmesanost ovanpå.
- 5. Grädda mitt i ugnen ca 30-35 minuter.
grönsaksris
ni får ursäkta, men jag har haft så mycket annat roligt för mig
sytt massa kläder till modevisningarna vi ska ha
och igår var det monki-invigningsfest, det var grymt!
nästa vecka ska jag o en kompis flytt aihop för ett par veckor..vi vill ha tips på vad som är enkelt, billigt o gott att käka!
kan inte bara käka pasta varje dag, nu börjar vuxenlivet! ansvar!
detta var tydligne ett av arlas budgetrecept. haha

Ingredienser
4 port
2 1/2 dl jasminris
1 morot
1 rödlök
1 knippe salladslök,
ca 125 g
2 msk smör
1 pressad vitlöksklyfta
1 msk riven färsk ingefära
2 msk ostronsås
2 msk sweet chilisås
1-2 msk japansk soya
Sås:
2 dl matyoghurt
1 msk sweet chilisås
1 krm salt
Gör så här
Koka riset. Skala morot och lök. Skär i skivor och bitar. Strimla salladslök. Fräs alla grönsaker i smör i en stor stekpanna tillsammans med vitlök och ingefära. Rör i kokt ris och låt steka några minuter. Smaksätt med ostronsås, sweet chilisås och soya. Blanda yoghurt med sweet chilisås och salt. Servera riset med såsen.
Källa: Arlaköket nr 2 2000
couscous
typ. på skämt
men det ska jag inte, för då skulle alla mina kompisar ha rätt om att jag kommer sluta som mat-program-kock eller nåt
hahaha..jag är 18 år, har ett par år kvar att skaffa mig ett liv på!
got to hurry
iaf, jag är ashungrig
har hållt på o sy det sista till en modevisning jag ska ha med mina kläder
eller ja, två modevisningar
stressigt
men nu ska jag laga kikärtsgryta med couscous!
nigella
love Nigella när hon lagade mat
(kollar på tv nu)
o så fick jag idén att kolla om det fanns nåt ute på youtube
och självklart fanns det, det!
såå en ny kategori
film!
alla behöver chocolate chip cookies när de är ledsna
bevis:
middag
hade ju hunnit komma på saras middag ändå!
trodde den skulle vara senare, så jag tackade nej eftersom jag skulle till platå
o nu har jag redan hunnit sätta på maten, menmen, måste fixa lit ehär ändå
skulle antagligen dit lite senare, innan jag går till platå
kan bli mysigt
vegetarisk bulgursallad, kladdkaka med hallon o glass, o vitt vin skulle de äta
gott!
själv ska ja äta pasta med squash-, champinjon, och parmesanost-sås!
risotto med spenat & pinjenötter
shit vad mycket gott vi har i kylen dåå!
massa squash, aubergin o MASSA champinjoner! o pasta! o halloumi! o fetaost! o avocado!
va fasne ska man göra av allt detta..we'll see, we'll see..
hittade detta på arla.se
risotto är ju guld. mmh

Ingredienser
4 port
1 gul lök
smör-&rapsolja, oliv
3 dl avorioris
8 dl varm grönsaksbuljong
2 krm salt
1 krm peppar
150 g färsk babyspenat
200 g smulad Apetina
50 g rostade pinjekärnor
Gör så här
Skala och hacka löken. Fräs den i smör-&rapsolja i en gryta. Tillsätt riset och rör om. Häll på buljongen i omgångar, ca 1 dl buljong i taget. Riset ska suga upp buljongen innan mer tillsätts. Rör då och då. Låt koka på svag värme 20-25 min. Krydda med salt och peppar. Blanda i spenat, smulad ost och pinjekärnor. Servera genast.
Tips! En äkta risotto ska vara krämig, absolut inte klibbig.
hungrig
vill ha falafelrulle
o semla
o våfflor
o pizza
o pommes
food pictures
dedikerar detta inlägg till Linnea! haha



http://www.flickr.com/photos/snezhanak/570462450/in/set-72157600174997187/
thaigryta
wiiiee, bara för en månad dock
ska bo i en kompiskompis lägenhet, vakta hennes 2 katter medans hon är i thailand
asnice! mimmi tar hand om catsen o jag tar hand om maten..haha..
(åh nu friade dem på andra avenyn, så vackert)
iaf..det jag ville komma till var att nu blir det skärpning på matlagningen
svårt det kommer vara att komma på nya rätter ´varje dag
variera sig liksom
jag kör ju på pasta hela tiden
hihi. kul o grubbla på sånthär
detta kanske vore något (hittat på arla.se)

Ingredienser
4 port
300 g frysta quornbitar
1 st purjolök
1 msk smör & rapsolja
3 dl Kelda kokos
2 msk sweet chilisås
1 tsk salt
Gör så här
Skölj och strimla purjolöken. Stek quorn i smör-&rapsolja i en stekpanna. Lägg i purjolöken och låt den fräsa med. Tillsätt kokosmjölk, sweet chilisås och salt. Låt allt koka på svag värme ca 1 min. Servera genast med ris, sallad och limeklyftor.
själv ska jag nog äta något sånthär ikväll.
sugar cinnamon
cinnamon-sugar-toast
GOTT!
rosta, smöra, sockra, kanela!

nu ska jag göra pasta med aubergine o fetaost!
chokladfestival
fick 2 biljetter av mamma i julklapp
så jag o lollobajs var där
har alltid velat gå dit, o nu är det gjort
blir nog aldrig av igen
det var jättenice, mycket choklad o sånt
inte så mycket provsmak som jag trodde dock :(
+ att ja glömt ta ut pengar innan! hahaha
menmen...det var najs iaf! kanske ger mer om man går på föreläsningarna/provsmakningarna/middagarna





den där kändis-kocken från TV var där!
pancake
well, jag körde på ett vanligt pannkaksrecept, men bytte ut hälften av mjölken till kokosmjölk (hade nog kunnat ta bara kokosmjölk, eller iaf lite mer)...o gjorde allt som det stod. mosade i en banan sen på slutet
hällde i lite kardemumma o kanel , o lite kokos.
anvnde mormors fina plättjärn..eller vad nu ett såntdär heter!
sallad!
quorn, halloumiost, aubergine, squash, valnötter, machésallad, tomater, champinjoner, kryddor o citron!

banana-pancakes
dröm-yoggi, med kokossmak! o vit aprikos/vit choklad, o fläderblomssmak
alltså ååh vill bara äta upp alla! nu!
banan o kokosplättarna igår blev goda! åt dem med sirap och kanelyoghurt
ja egentligne var dte gräddfil,créme fraische, socker o kanel i.. syrligt, till det söta
gott! bilden ser dock inte så mumma ut

bananplättar med kokos
jag vill alltid ha bananer hemma, fats jag äter odm aldrig
får panik när vi väl har bananer hemma eftersom de bara är goda innan de blir mogna
ni vet när de är liite gröna? då är de osm bäst
men jag är sugen på att göra bananplättar med kokos
låter asgott i min hjärna iaf
ska s eom ja hittar nåt liknande recept att modifiera!
peace!
chokladdoppade jordgubbar
hoppas mor min gör mera snart
funderar på att ta lite äppelpaj också, hu, gott!
här får ni lite bilder ifrån festen i lördags
micolles plockmat är alltid bäst.
o chokladdoppade jordgubbar,
say no more



fina brudar
Peanut Butter Roasted Banana Ice Cream Sandwiches
flygande jakob
dte är så sjuuukt gott!
dte är ju med yckling egentligen (o bacon på toppen), men jag kör på quornbitar!
mmm
hittade ett recpet på vegetariskt.com
gjort om det lite dock

Ingredienser Portioner: 4 quornbitar 3 dl grädde ½-1 dl chilisås eller ketchup 1 tsk curry 2 bananer champinjoner 1 dl salta jordnötter svartpeppar | |
Tillagning bryn quornbitar och champinjoner vispa grädden och med chilisås/ketchup och kryddor. Häll bladningen över quornbitarna och champinjonerna, o lägg över skivade bananer. lägg på jordnötterna på slutet. ställ in i ugnen (225 grader) i ca 20 min Servera med ris. |
milk
för då kan man tpy..baka!
ellergöra pannkakor! ååh dte ska jag nog göra!
