piroger
shit vad det är gott med piroger! så himla längesen jag åt det
piroger är ju gott med allt
fetaost/soltorkade tomater
vaniljsås (ja! åt sån i grekland!)
hallon mango o vit choklad
lovin' it
hittade detta på arla.se o ändrade om det till ett vegetariskt recept
Smördeg, quornfärs och riven ost är grunden för de här frasigt goda pirogerna som passar bra med en sallad till.

Ingredienser
10 st
1 paket smördeg, ca 400 g
300 g quornfärs
smör
2 dl Arla Köket lätt crème fraiche tomat & basilika
1 tomat
100 g Arla Köket riven ost, Kvibille Svecia
1 ägg
Gör så här
Sätt ugnen på 200 grader. Kavla ut smördegsplattorna något och dela dem på mitten. Stek quornfärsen i smör i en stekpanna. Tillsätt crème fraiche och låt det koka ihop. Skär tomten i små tärningar och blanda med färsen. Låt svalna något. Rör ner osten. Lägg en klick av fyllningen på varje smördegsruta och vik ihop. Nyp ihop kanterna. Pensla med uppvispat ägg. Lägg pirogerna på en plåt med bakplåtspapper. Grädda i mitten av ugnen ca 20 min. Servera med sallad.