Avokado - & kikärtssallad med gräslöksdressing
Igår fick jag mamma att baka morotstårta till mig, så nu sitter jag o äter det..det lilla som är kvar iaf.

Avokado- & kikärtssallad med gräslöksdressing
4 personer
Dressing:
Koka äggen i 8 minuter (hårdkokta). Kyl ned, skala och skär varje i fyra delar. Vispa dressingen slät i en skål. Lägg spenat, kik-ärter, avokado och äggklyftor i en vacker skål. Strö över paprikapulver och ringla över dressingen. Servera med bröd.
på elles hemsida fanns det tydligne också vad man skulle dricka för vin till! haha, så..ja, ni som dricker vin:
Att dricka till:
Periquita 2005, Portugal (nr 2735) 60 kronor. Ett torrt, druvigt aromatiskt vitt vin med inslag av citrusfrukter, äpple och aprikos och med en liten trevlig bitterhet i avslutningen.

Avokado- & kikärtssallad med gräslöksdressing
4 personer
· 2 ägg
· 250 g färsk spenat, strimlad
· 2 burkar kikärter (à 400 g), sköljda
· 2 mogna avokado (skivor)
· 2 tsk paprikapulver
Dressing:
· 1 citron (saften)
· 2 msk kesella eller matlagningsyoghurt
· 3 msk mjölk
· gräslök, färsk finhackad
· havssalt, svartpeppar
Koka äggen i 8 minuter (hårdkokta). Kyl ned, skala och skär varje i fyra delar. Vispa dressingen slät i en skål. Lägg spenat, kik-ärter, avokado och äggklyftor i en vacker skål. Strö över paprikapulver och ringla över dressingen. Servera med bröd.
på elles hemsida fanns det tydligne också vad man skulle dricka för vin till! haha, så..ja, ni som dricker vin:
Att dricka till:
Periquita 2005, Portugal (nr 2735) 60 kronor. Ett torrt, druvigt aromatiskt vitt vin med inslag av citrusfrukter, äpple och aprikos och med en liten trevlig bitterhet i avslutningen.
Kommentarer
Postat av: lillan
GOTTT!!!
det ska jag göra nån dag!
Trackback