PASTA MED RÖDGRÖN SÅS
go morgon! go lunch!
har maaaassssssa små tomater hemma, dte är så gott. älskar när mamma köper saker vi redan har hemma..dessa tomater resulterade i att jag nästa gjorde tomatsås o psta till frukost, men dte får vänta lit.e kände att aprikosyoghurt satt bättre i magen just nu.
hittade ett annat recept också...verkar gött: (den heter verkligen pasta med rödgrön sås, töntigt namn! haha)
4 portioner

250 g champinjoner
1 rödlök
1 liten zucchini (squash)
2 morötter
1 röd paprika
1 msk olivolja eller margarin
1 1⁄2-2 dl koncentrerad grönsaksbuljong,
tärning eller fond
1 pressad vitlöksklyfta
ev. salt eller örtsalt
svartpeppar
färsk eller torkad basilika
1 dl matlagningsyoghurt
4 portioner pasta
GARNERING
färsk basilika
GÖR SÅ HÄR
1 Putsa och skiva champinjonerna. Skala och hacka löken. Skär zucchinin i tärningar. Skala och skölj morötterna. Dela och kärna ur paprikan. Skär morötter och paprika i tärningar.
2 Fräs svampen och grönsakerna i oljan på svag värme utan att det tar färg. Pressa ner vitlöken. Tillsätt buljong och kryddor och låt såsen småkoka ca 10 minuter. Lyft kastrullen från plattan och rör ner yoghurten, smaka av.
3 Koka pastan enligt anvisningarna på förpackningen och låt den rinna av. Värm såsen men låt den inte koka. Lägg upp pastan på varma tallrikar och fördela såsen ovanpå. Garnera med färska basilikablad.
har maaaassssssa små tomater hemma, dte är så gott. älskar när mamma köper saker vi redan har hemma..dessa tomater resulterade i att jag nästa gjorde tomatsås o psta till frukost, men dte får vänta lit.e kände att aprikosyoghurt satt bättre i magen just nu.
hittade ett annat recept också...verkar gött: (den heter verkligen pasta med rödgrön sås, töntigt namn! haha)
4 portioner

250 g champinjoner
1 rödlök
1 liten zucchini (squash)
2 morötter
1 röd paprika
1 msk olivolja eller margarin
1 1⁄2-2 dl koncentrerad grönsaksbuljong,
tärning eller fond
1 pressad vitlöksklyfta
ev. salt eller örtsalt
svartpeppar
färsk eller torkad basilika
1 dl matlagningsyoghurt
4 portioner pasta
GARNERING
färsk basilika
GÖR SÅ HÄR
1 Putsa och skiva champinjonerna. Skala och hacka löken. Skär zucchinin i tärningar. Skala och skölj morötterna. Dela och kärna ur paprikan. Skär morötter och paprika i tärningar.
2 Fräs svampen och grönsakerna i oljan på svag värme utan att det tar färg. Pressa ner vitlöken. Tillsätt buljong och kryddor och låt såsen småkoka ca 10 minuter. Lyft kastrullen från plattan och rör ner yoghurten, smaka av.
3 Koka pastan enligt anvisningarna på förpackningen och låt den rinna av. Värm såsen men låt den inte koka. Lägg upp pastan på varma tallrikar och fördela såsen ovanpå. Garnera med färska basilikablad.
Kommentarer
Trackback