jag är sjutk sugen på varma mackor. det ska jag äta imorrn när lola kommer hit.
se på film o äta varma mackor låter bra tycker jag.
mozzarella, tomater, oregano, ost o oliver o kapris..mums!
här hittade jag iaf ett recept på quorn.com/se/
karibisk quornfilé med ugnsbakad potatis4 portioner
| |
| | |
| ? | 4 st bakpotatisar, tvättade och tjockt skivade |
| |
| | |
| ? | 2 st gula lökar, tunt skivade |
| |
| | |
| | |
| ? | 1 brk skivad ananas (ca 220 g) |
| |
| ? | 1 st lime, skal och juice |
| |
| ? | 2 msk färsk mynta, strimlad |
| |
| | |
| |
Gör så här: |
1. | Värm ugnen till 200° C.
|
|
2. | Lägg potatisskivorna i en ugnsform, ringla över hälften av olivoljan och krydda med salt och svartpeppar. Baka potatisskivorna i ugnen tills de är mjuka, ca 45 minuter.
|
|
3. | Fräs under tiden löken mjuk och gyllene i resterande olivolja. Tillsätt kanelen och chilipulvret, fräs i ytterligare ett par minuter.
|
|
4. | Sila av ananasen, spara juicen.
|
|
5. | Skär ananasen i bitar, blanda den med den kryddfrästa löken och häll blandningen över filéerna i en ugnsform. Värm filéerna, samtidigt som potatisskivorna, i ca 10-15 minuter eller tills de är genomvarma.
|
|
6. | Ta ut filéerna och häll över ananasjuicen, zesten och limjuicen. Ställ in dem i ugnen i ytterligare 8 minuter.
|
|
7. | Strö myntan över filéerna och servera tillsammans med den ugnsbakade potatisen.
|
|