Getostfyllda smördegsknyten
detta recept är från mattidningen buffé från ica
vet att det funkar med fetaost itället fö getost också, såna brukar min moooor göra. gottgott
jag skulle nog föredra fetaost faktiskt..
Ingredienser
Portioner: 8
8 marinerade soltorkade tomater
150-175 g kantfri getost
1 dl pinjenötskärnor
275 g färdigkavlad smördeg
1 ägg
Gör så här
Sätt ugnen på 200°C.
Finhacka tomaterna (utan oljan). Rör samman getosten med tomater och hälften av pinjenötskärnorna.
Dela smördegen i 18 fyrkanter, ca 7x7 cm. Lägg en klick av fyllningen på varje och vik ihop till knyten. Nyp ihop kanterna. Lägg knytena på en plåt med bakplåtspapper. Pensla med uppvispat ägg och strö på resten av pinjenötterna. Grädda i ca 20 minuter.
Kommentarer
Trackback