AUBERGINETOAST



6 portioner

1-2 auberginer, ca 300 g
1 finhackad gul lök
1 pressad vitlöksklyfta
1 msk margarin eller olja
1 dl krossade burktomater
salt eller örtsalt
peppar
6 skivor rostat vitt formbröd


SÅS
1 1⁄2 dl gräddfil
100 g ädelost
1 tsk örtagårdskrydda
2 msk finhackad persilja
1 msk hackad gräslök


GÖR SÅ HÄR
1 Skär auberginerna i centimeterstora tärningar. Hetta upp margarin eller olja och fräs löken utan att den tar färg. Lägg i auberginetärningarna och fräs ytterligare någon minut. Tillsätt tomater och pressad vitlök, krydda med salt och peppar. Låt småkoka på inte alltför stark värme tills auberginen är helt mjuk. Rör om då och då. Späd med lite vatten eller buljong så att det inte kokar torrt.

2 Gör såsen. Mosa eller riv osten och blanda den med gräddfilen. Smaka av med örtagårdskrydda eller provensalska kryddor och rör ner persilja och gräslök.

3 Fördela den varma aubergineröran på sex rostade brödskivor. Garnera med persilja. Servera såsen i en separat skål.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0