valnötspasta från toscana
Alltså! jag har behövt ett bra valnötpasta-recept sen sommaren 2006 då jag var i Italien o köpte hem chokladpasta som tydligen skulle vara perfekt till valnötssås...och så gick jag in på ellematochvin.se och se vad jag hittade! tror jag ska testa det här ikväll!

Valnötspasta från Toscana 4 personer
Så enkelt, så gott och ändå så annorlunda. Tv-kocken Leila Lindholms linguinepasta (som tillplattad spaghetti och jo, formen spelar roll för smakupplevelsen). Receptet finns i boken Leilas guldkant på vardagen (Natur och kultur).
· 400 g linguinepasta
Till servering:
Koka pastan al dente i välsaltat vatten. Rosta pinjenötterna i torr stekpanna på medelvärme. Kör pinje- och valnötter, ströbröd, vitlök, olivolja, salt och peppar i mixer. Koka upp mjölken (eller grädden = godast!), slå den över nötterna och mixa. Blanda valnötssåsen med den nykokta pastan. Servera med riven pecorinoost och garnera med krossade valnötter.

Valnötspasta från Toscana 4 personer
Så enkelt, så gott och ändå så annorlunda. Tv-kocken Leila Lindholms linguinepasta (som tillplattad spaghetti och jo, formen spelar roll för smakupplevelsen). Receptet finns i boken Leilas guldkant på vardagen (Natur och kultur).
· 400 g linguinepasta
· 50 g pinjenötter
· 150 g valnötskärnor
· 2 msk ströbröd
· 1 vitlöksklyfta
· 2 msk olivolja
· svartpeppar (från kvarn)
· 2 1/2 dl mjölk eller lättgrädde
Till servering:
· 50 g pecorino (hård fårost) (vanlig parmesan funkar nog lika bra)
· valnötskärnor till garnering
Koka pastan al dente i välsaltat vatten. Rosta pinjenötterna i torr stekpanna på medelvärme. Kör pinje- och valnötter, ströbröd, vitlök, olivolja, salt och peppar i mixer. Koka upp mjölken (eller grädden = godast!), slå den över nötterna och mixa. Blanda valnötssåsen med den nykokta pastan. Servera med riven pecorinoost och garnera med krossade valnötter.
Kommentarer
Trackback