valnötspasta från toscana

Alltså! jag har behövt ett bra valnötpasta-recept sen sommaren 2006 då jag var i Italien o köpte hem chokladpasta som tydligen skulle vara perfekt till valnötssås...och så gick jag in på ellematochvin.se och se vad jag hittade! tror jag ska testa det här ikväll!



Huvudrätter - Valnötspasta från Toscana, bild 1

 Valnötspasta från Toscana 4 personer

Så enkelt, så gott och ändå så annorlunda. Tv-kocken Leila Lindholms linguinepasta (som tillplattad spaghetti och jo, formen spelar roll för smakupplevelsen). Receptet finns i boken Leilas guldkant på vardagen (Natur och kultur).

· 400 g linguinepasta

· 50 g pinjenötter
· 150 g valnötskärnor
· 2 msk ströbröd
· 1 vitlöksklyfta
· 2 msk olivolja

· flingsalt

· svartpeppar (från kvarn)
· 2 1/2 dl mjölk eller lättgrädde


Till servering:

· 50 g pecorino (hård fårost) (vanlig parmesan funkar nog lika bra)
· valnötskärnor till garnering


Koka pastan al dente i välsaltat vatten. Rosta pinjenötterna i torr stekpanna på medelvärme. Kör pinje- och valnötter, ströbröd, vitlök, olivolja, salt och peppar i mixer. Koka upp mjölken (eller grädden = godast!), slå den över nötterna och mixa. Blanda valnötssåsen med den nykokta pastan. Servera med riven pecorinoost och garnera med krossade valnötter.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0