pecannötspaj

Fick ett tips av en läsare på ännu en Pecannöts-paj...sådana kan man ju inte få för många av,m riiight?
kanske man skulle baka tills jag fyller år. mmmh


http://www.foodetc.se/pecannotspaj.php

Recept på pecannöts-paj, pekannötspaj. Paj med nötter och sirap, traditionellt serverad
i Usa under thanksgiving, men kan givetvis ätas som efterätt / dessert vilken dag som helst!

För 1 paj:

Fyllning:
3 ägg
1,5 dl sirap
1,5 dl socker
2 msk mjöl
1 tsk vaniljsocker
1 dl pekannötter
1 dl hasselnötter eller mandlar

Vill man kan man naturligtvis använda bara pekannötter.

100 gram smördeg, gärna färdiga plattor.

1. Blanda mjölet, sockret och vaniljsockret i en skål.

2. Knäck äggen i en annan skål, vispa lätt och blanda i sirapen, och vänd sedan försiktigt i sockerblandningen. Blanda ner nötterna.

3. Täck botten och sidorna på pajformen med smördegsplattorna, häll smeten i formen och grädda mitt i ugnen,175 grader i ca 45-55 minuter, tills den har stelnat lite.

Servera med vaniljglass eller vispad grädde.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0