pecannötspaj
Fick ett tips av en läsare på ännu en Pecannöts-paj...sådana kan man ju inte få för många av,m riiight?
kanske man skulle baka tills jag fyller år. mmmh

http://www.foodetc.se/pecannotspaj.php
Recept på pecannöts-paj, pekannötspaj. Paj med nötter och sirap, traditionellt serverad
i Usa under thanksgiving, men kan givetvis ätas som efterätt / dessert vilken dag som helst!
kanske man skulle baka tills jag fyller år. mmmh

http://www.foodetc.se/pecannotspaj.php
Recept på pecannöts-paj, pekannötspaj. Paj med nötter och sirap, traditionellt serverad
i Usa under thanksgiving, men kan givetvis ätas som efterätt / dessert vilken dag som helst!
För 1 paj:
Fyllning:
3 ägg
1,5 dl sirap
1,5 dl socker
2 msk mjöl
1 tsk vaniljsocker
1 dl pekannötter
1 dl hasselnötter eller mandlar
Vill man kan man naturligtvis använda bara pekannötter.
100 gram smördeg, gärna färdiga plattor.
1. Blanda mjölet, sockret och vaniljsockret i en skål.
2. Knäck äggen i en annan skål, vispa lätt och blanda i sirapen, och vänd sedan försiktigt i sockerblandningen. Blanda ner nötterna.
3. Täck botten och sidorna på pajformen med smördegsplattorna, häll smeten i formen och grädda mitt i ugnen,175 grader i ca 45-55 minuter, tills den har stelnat lite.
Servera med vaniljglass eller vispad grädde.
Kommentarer
Trackback