fransk chokladmousse

8 portioner



125 g mörk choklad
2 tsk pulverkaffe
1 1⁄2 msk hett vatten
4 äggvitor
1⁄2 krm salt
3 msk florsocker


GARNERING
hyvlad mörk och/eller vit choklad
    eller siktat kakaopulver


GÖR SÅ HÄR
1 Bryt chokladen i bitar och låt den smälta över vattenbad. Lös upp pulverkaffet i det heta vattnet och blanda det med chokladen under kraftig omrörning. Låt svalna något.

2 Vispa äggvitorna med saltet till mycket hårt skum. Tillsätt florsockret och fortsätt vispa tills smeten är tjock och blank. Vänd ner en tredjedel av äggvitesmeten i chokladsmeten och rör tills allt är väl blandat. Vänd sedan försiktigt ner resten av äggvitesmeten.

3 Häll upp smeten i portionsformar eller små koppar. Låt moussen stelna i kylskåp minst 2 timmar. Den kan stå till nästa dag.

4 Ta fram moussen ur kylen en stund före serveringen, den ska inte vara för kall. Garnera med hyvlad mörk eller vit choklad eller siktat kakaopulver.

* Chokladmoussen kan frysas. Ta fram den ett par timmar innan den ska serveras och låt den tina i rumstemperatur.

Kommentarer
Postat av: LATONYA25Daniels

I had to write many different essay, such as <a href="http://gogetessays.com/index.php?mode=free&category=Sociology">sociology essays</a>, but I did not have enough qualifications for those tasks.

2012-07-16 @ 17:11:51
URL: http://www.gogetessays.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0